Viktor Orban, la București: „România ar trebui inclusă în Schengen cât mai curând. Decizia noastră în cadrul UE a fost greșită”

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a sosit astăzi la București, după opt ani de la ultima vizită, pentru semnarea acordului pentru cablul electric submarin care leagă Asia Centrală de Europa, scrie antena3.ro.

La începutul declarației făcute la Palatul Cotroceni, Viktor Orban a făcut referire la aderarea României la Spațiul Schengen, catalogând votul negativ al Austriei în acest sens ca fiind o „greșeală”.

„Am venit la București după opt ani și văd dezvoltarea care a avut loc în acești ani. Aș vrea să felicit prietenii din România.

Această dezvoltare justifică parteneriatul și intrarea României în Schengen. Decizia noastră a fost greșită în cadrul UE și această decizie trebuie corectată.

România ar trebui să fie inclusă în Schengen cât mai curând. Vreau să îmi asigur prietenii din România că pot conta în acest subiect pe țara noastră.”, a declarat Viktor Orban.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati