Vinerea Verde: Camera Deputaţilor inaugurează o staţie de închiriere a bicicletelor electrice

În cadrul campaniei ”Vinerea Verde”, Camera Deputaţilor va inaugura, vineri,  începând cu ora 11.00, în parcarea instituţiei (intrarea ”Izvor”, zona A3I, la baza clădirii) o staţie automatizată de închiriere de biciclete electrice I’Velo Urban.

La inaugurare vor participa preşedintele Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, George Stângă, secretarul general al Camerei Deputaţilor, George Ionuţ Dumitrică, şi preşedintele Asociaţiei Green Revolution, Raluca Fişer.

„Camera Deputaţilor, prin Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, se alătură proiectului Asociaţiei Green Revolution de încurajare a utilizării bicicletelor ca mijloc de transport în marile oraşe. Demersul Asociaţiei Green Revolution este unul care contribuie la conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa utilizării bicicletei.

Iniţiativa Asociaţiei Green Revolution completează campania „Vinerea Verde”, iniţiată de Ministerul Mediului, care încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasarea la şi de la serviciu”, a declarat George Stângă, preşedintele Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic a Camerei Deputaţilor.

”La Camera Deputaţilor înregistrăm, de la an la an, o creştere a numărului de turişti, aşa încât încercăm permanent să identificăm metode alternative de transport care să faciliteze accesul la unul dintre cele mai importante puncte turistice din Bucureşti. De asemenea, din dorinţa de a uşura modalităţile de acces, am amplasat şi rastele pentru parcarea bicicletelor. Toate acestea fac parte dintr-un proiect pilot pe care Secretariatul general al Camerei Deputaţilor îl realizează împreună cu reprezentanţii Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor”, a precizat secretarul general al Camerei Deputaţilor, George Ionuţ Dumitrică.

Proiectul reprezintă un pas important pentru fluidizarea traficului, reducerea poluării, protejarea sănătăţii bucureştenilor, precum şi pentru conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa utilizării bicicletei ca transport alternativ, ecologic.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati