Vinerea Verde/ Primarul Sectorului 3, pe bicicletă la serviciu

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a ajuns vineri cu bicicleta la serviciu, alăturându-se astfel campaniei derulate de Ministerul Mediului.

„Susţinem Vinerea Verde, campania iniţiată de Ministerul Mediului – România pentru stimularea utilizării transportului alternativ. Bicicletele şi trotinetele – mai ales odată cu încălzirea vremii – sunt alegerile colegilor noştri pentru a se deplasa la şi de la muncă, dar şi pentru activităţile pe care le derulează în teren”, a scris edilul pe pagina sa de socializare, unde a postat un video în care apare şi el ajungând la serviciu cu bicicleta.

Vineri, mai mulţi oficiali s-au alăturat acestei campanii folosind pentru deplasare alte mijloace de transport decât maşina personală.

Sub sloganul „STOP! Azi maşina stă pe loc!”, campania Ministerului Mediului încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

„Vinerea Verde” îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati