Vineri se deschide un nou centru de vaccinare drive-thru, în parcarea Cora Pantelimon

Vineri, 21 Mai 2021, se deschide un nou centru de vaccinare de tip drive-thru în Bucureşti, în Sectorul 2 – în parcarea Centrului Comercial Esplanada (Cora Pantelimon).

Centrul va fi deschis zilnic, în intervalul orar 8:00-20:00, iar vaccinul administrat este serul produs de compania Pfizer – BionTech. Cei dornici să se vaccineze sunt bineveniţi, nu este nevoie să se programeze în prealabil în platformă. Se pot vaccina şi persoanele care şi-au făcut prima doză în altă locaţie şi doresc să-şi facă rapelul mai aproape de casă.

Centrul are 4 fluxuri şi o capacitate de 800-1.000 de vaccinaţi pe zi.

Deschiderea oficiala a Centrului din parcarea Cora Pantelimon are loc vineri, 21 mai, ora 9:30.

Radu Mihaiu: Am speranţa ca acest centru să fie un succes real

„Primăria Sectorului 2 a făcut eforturi în a urgenta deschiderea unui astfel de centru pentru a oferi accesul rapid şi facil la imunizare tuturor persoanelor dornice să se vaccineze, inclusiv persoanelor din zonele limitrofe Bucureştiului. Românii sunt mai atraşi de această metodă practică de vaccinare – direct din maşină, doar cu buletinul şi fără programare în platformă. Dacă simplificarea procesului şi accesul rapid sunt soluţii de creştere a ratei de imunizare, atunci tot efortul nostru are şi mai mult sens. Am speranţa ca acest centru să fie un succes real, un succes care să ne apropie de etapa pe care toţi o aşteptăm – cea de revenire la „firescul vieţii”, a vieţii de dinainte de pandemie”, a declarat Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2.

„Am fost şi am vizitat toate centrele de acest tip din Bucureşti pentru a lua modele de bune practici. Am ales să nu fim pasivi, ci factori implicaţi în protejarea sănătăţii bucureştenilor, alături de celelalte instituţii ale statului. Văzând succesul acestor centre drive-thru, ne-am dorit ca Sectorul 2 să găzduiască un astfel de centru, cu o capacitate cât mai ridicată. Şi am reuşit acest lucru, cu mult efort, dar mai ales printr-o colaborare constructivă.

Am avut alături de noi parteneri generoşi şi dedicaţi, cărora le mulţumesc – Cora Pantelimon ne-a oferit spaţiul, Jandarmeria Bucureşti ne-a asigurat corturile, iar Şcoala Postliceală Sanitară Fundeni ne sprijină cu echipamente. Alături de toţi aceşti oameni, am reuşit „imposibilul” – să punem pe picioare şi să deschidem acest centru într-un timp record. Sperăm, în acest fel, să contribuim şi noi la creşterea ratei de imunizare a populaţiei”, a declarat viceprimarul Alexandra Chirilă, responsabil de deschiderea centrelor de vaccinare pe raza Sectorului 2.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati