Violența asupra pădurarilor este sancționată cu pedepse mai aspre. Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea Codului Penal, care asimilează atacurile asupra pădurarilor ultrajului.

„(4) Faptele prevăzute la alin. (1) ‒ (3), comise asupra unui poliţist sau jandarm, precum şi asupra personalului silvic învestit cu exerciţiul autorităţii publice, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate”, este textul modificat de actul normativ promulgat, miercuri, de către şeful statutului.

Legea a fost iniţiată de ministrul Mediului, Tanczos Barna, care oferea, pe 8 decembrie 2021, explicaţii despre propunerea sa.

”Parlamentul a aprobat un proiect de lege iniţiat de mine la solicitarea Federaţiei Silva, de a creşte pedepsele penale împotriva celor care atacă pădurari, care comit acte de agresiune împotriva pădurarilor. În momentul în care se va publica în Monitorul Oficial, infracţiunile împotriva pădurarilor vor fi egale în faţa legii cu ultrajul, agresiunea împotriva poliţistului sau jandarmului”, a afirmat Tanczos Barna.

În acest context, ministrului Mediului a arătat atunci că, în urma adoptării acestei legi, „poate se gândesc de două ori” cei care agresează pădurarii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati