Violeta Alexandru: Agențiile care plasează forță de muncă în străinătate nu pot fi trase la răspundere/Schimbăm legea

Ministerul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că va modifica Legea privind agenţiile de plasare a forţei de muncă, afirmând că acestea nu pot fi trase la răspundere în baza legislației în vigoare.

„Mă întorc în România şi urmează să urcăm în consultare publică o modificare la Legea care priveşte activitatea acestor agenţii de plasare a forţei de muncă. Am găsit o lege făcută de PSD fără niciun fel de posibilitate de tragere la răspundere a acestor agenţii. Voi modifica această lege, astfel încât să fie avizate de minister, pentru că în acest moment obligaţia lor este de a notifica cu mult după ce facilitează contractul între angajatorul dintr-o altă ţară şi angajatul român, ceea ce face dificilă intervenţia, o face să fie posibilă doar ulterior apariţiei unei probleme”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la Realitaea PLUS.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a efectuat o vizită de lucru în Germania pentru a vedea la faţa locului care sunt problemele cu care se confruntă lucrătorii români plecați la muncă în plină pandemie de coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati