Violeta Alexandru, despre bugetul Capitalei: „Va fi votat cu amendamente, se vor tăia fonduri”

Președintele PNL București, Violeta Alexandru, a transmis vineri că bugetul Bucureștiului va fi votat cu amendamente și se vor tăia anumite fonduri.

„Mă bucură, în primul rând, pentru bucureșteni, decizia conducerii USR-PLUS de a susține, până la urmă, bugetul Capitalei. Liderii politici ai PNL București, ai USR-PLUS, ai PMP, alături de Primarul General au avut discuții în aceste zile și au ajuns la un acord de susținere a bugetului Capitalei. Ședința de consiliu se va convoca de îndată”, a scris Violetă Alexandru, vineri, pe Facebook.

Ea subliniază că alternativa pentru neadoptarea bugetului ar fi fost blocarea Bucureștiului.

„Dacă ieșeam din termenul legal până la care trebuia adoptat, Guvernul nu mai putea transfera cotele aferente Bucureștiului. Am explicat consecințele neadoptării bugetului în toate discuțiile avute. Bucureștiul nu are taxe și impozite ca să poată susține serviciile publice, salariile necesare, cheltuielile pentru funcționarea orașului”, spune liderul PNL București.

Violeta Alexandru arată că bugetul va fi votat cu amendamente și se vor tăia fonduri, punctând că în acest sens primarul Capitalei a avut toată disponibilitatea.

„A fost evident că niciunul dintre noi nu era de rea-credință, că existau explicații pentru fiecare măsură propusă, că nu se ascunsese în buget vreun interes obscur al anumitor cercuri de interese. Asta s-a întâmplat atunci când era tăcere pe buget și, de fapt, se scurgeau banii funcție de grupurile de interese din jurul PSD. Avem opinii diferite privind șansele atragerii de venituri, se poate optimiza bugetul (și am apreciat, o spun cu toată sinceritatea, disponibilitatea USR-PLUS de a ne apleca asupra unei minuțioase analize). Era bine să fie optimizat pe parcursul săptămânilor de discuții (inclusiv în Comisia de buget, unde au fost toți consilierii de la toate formațiunile). Ceea ce contează, până la urmă, este să avem astăzi un buget votat pentru București. Ne vom încadra în bugetul cu aceste tăieri și vom analiza în continuare structura veniturilor și a cheltuielilor pentru rectificare. PNL susține orice măsură de optimizare a bugetului. Vom avea un obiectiv de la care nu ne abatem: atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea Bucureștiului”, afirmă Violetă Alexandru.

Ea menționează că, în contextul discuțiilor despre eficientizarea cheltuirii banilor publici, trebuie accelerate măsurile concrete pentru închiderea companiilor municipale, amintind că sunt două proiecte de hotărâre pentru închiderea companiilor municipale, depuse de PNL București, care așteaptă să fie votate.

„Lucrăm la a treia”, a mai anunțat liderul PNL București.

Violeta Alexandru mai arată că au fost decuplate alte teme, necesar a fi discutate, de decizia vitală privind bugetul și a propus o ședința a liderilor coaliției chiar săptămâna următoare.

„PNL va propune partenerilor de guvernare locală completarea protocolului din campania electorală cu prevederi privind modul de lucru la nivelul deciziilor locale. Nu vreau să amânăm discuțiile”, spune Alexandru.

Președintele PNL București precizează că detalii privind amendamentele agreate asupra structurii bugetului va oferi primarul general.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati