Violeta Alexandru: Rezultatul concursurilor privind şefia caselor judeţene de asigurări de sănătate ne priveşte pe toţi

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, afirmă că rezultatul concursurilor privind şefia caselor judeţene de asigurări de sănătate ne „loveşte pe toţi”, întrucât „5 din toată şefimea caselor judeţene de sănătate din România au promovat”. „Şefi le-a plăcut să fie, considerau că merită, pun pariu că se cred buni”, a menționat fostul ministru al Muncii.

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, afirmă că rezultatul concursurilor privind şefia caselor judeţene de asigurări de sănătate ne „loveşte pe toţi”, întrucât „5 din toată şefimea caselor judeţene de sănătate din România au promovat”.

„Şefi le-a plăcut să fie, considerau că merită, pun pariu că se cred buni”, a transmis fostul ministru al Muncii.

Tot ea mai spune, pe pagina personală de Facebook, că cel mai bun lucru pentru a lupta împotriva incompetenţei şi autosuficienţei sunt concursurile. Totodată, Alexandru spune că „are importanţă dacă ai sau nu abilităţi de management, dincolo de cunoştinţele teoretice. Acestea se vor vedea pe parcurs”.

Iată postarea integrală a Violetei Alexandru:

”Rezultatul concursurilor privind șefia caselor județene de asigurări de sănătate ne privește pe toți. Ca să nu spun că ne lovește pe toți.
5? 5 din toată șefimea caselor județene de sănătate din România au promovat? Unii nici nu au avut curajul să se prezinte. Dar șefi le-a plăcut să fie, considerau că merită, pun pariu că se cred buni. Abordarea e următoarea: se compară cu altul mai slab, tot șef, și se consideră el bun. Contează mult să ai simțul măsurii, să ai decența să îți cunoști nivelul. Niciunul nu investește în pregătirea lui, e deja bun doar din anturajul frecventat. Mai jos de șef pare că e o rușine prin oraș.
Așa ceva se întâmplă doar la stat, în privat dacă nu faci performanță (performanță nu învârteli), n-ai nicio șansă. Din respect pentru cei 5, nu este voie să apară mediocrii la celelalte case, când se vor reorganiza concursuri. Altminteri, îi pierdem pe cei 5, nu doar din pozițiile de șefi ai caselor județene ci, mai grav, îi pierdem pentru că renunță să mai creadă că se schimbă lucrurile în România.
Concursurile sunt soluția pentru a scoate la lumină incompetența și autosuficiența. Apoi, evaluările anuale serioase, făcute pe indicatori de performanță clari. Sigur că, fără să am pretenția că sunt deținătoarea adevărului absolut, mai spun și faptul că are importanță dacă ai sau nu abilități de management, dincolo de cunoștințele teoretice. Acestea se vor vedea pe parcurs.”, a scris liderul PNL București pe pagina de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati