Virgil Ianțu gătește pentru câinii Adăpostului Speranța în acest weekend

Virgil Ianțu va găti, sâmbătă, 30 martie, pentru aproape 500 de câini fără stăpân ai Adăpostului Speranța.

El se va alătura, astfel, programului „Tocăniță pentru toți Bobiță”, serie de evenimente în scop caritabil prin care sunt promovate adopțiile responsabile și o societate prietenoasă cu animalele de companie.

Evenimentul se desfășoară între orele 09.30-13.00 și este deschis publicului larg.

  • Sunt așteptați toți cei care își doresc să adopte un câine sau să își dedice câteva ore făcând voluntariat în folosul animalelor.

„Câinii sunt capabili de multă iubire și de emoții sincere, pe care le-am mai văzut doar la copii. Cred că prietenii patrupezi au rolul lor în societatea noastră și încurajez pe oricine să adopte și să le fie alături celor care salvează aceste ființe și au grijă de ele. Am și eu un câine acasă și știu cât de multă bucurie îți poate aduce și cum este mereu acolo pentru tine, indiferent dacă ai avut o zi grea, dacă ești trist, vesel sau abătut”, a declarat Virgil Ianțu.

La eveniment vor fi servite peste 500 de porții de mâncare caldă, gătită în adăpost, iar cei prezenți vor putea participa la diferite activități prin care vor putea interacționa cu câinii.

„Prin evenimentele noastre vrem să atragem atenția asupra acestor suflete minunate, care ne aduc multă energie pozitivă. Cu toate că drumul nostru nu este unul ușor, ne motivează susținerea pe care o avem din partea persoanelor publice, iubitori de animale, așa cum este Virgil Ianțu. Ne bucurăm să-l avem alături de noi și vom face o tocăniță pe cinste în acest week-end. Celor de acasă le transmit să vină, să adopte, să doneze și să se bucure de câteva ore în compania câinilor noștri. Prezența voastră este importantă, pentru că mesajul transmis împreună este unul mult mai puternic”, a declarat Anca Tomescu, reprezentant Adăpostul Speranța.

Printre câinii  adăpostului se numără atât pui, cât și seniori, unii dintre ei cu vârste de peste 20 de ani sau câini paraplegici, care au nevoie de îngrijiri speciale. Timpul petrecut în compania câinilor este benefic atât pentru patrupezi, care sunt socializați și devin mai ușor de adoptat, cât și pentru oameni, care primesc în schimb multă energie.

La Adăpostul Speranța sunt găzduiți câini salvați de pe străzi, care mai apoi sunt tratați, sterilizați și microcipați în clinica proprie a adăpostului. Câinii au parte de un mediu prietenos, cu acces la locuri de joacă, la spa și la alte facilități din adăpost, până când este găsită o familie potrivită pentru fiecare.

Prin seria „Tocăniță pentru toți Bobiță”, Adăpostul Speranța își propune să aducă oamenii mai aproape de animale și să contribuie la dezvoltarea unei societăți pet-friendly, în care câinii sunt tratați ca membri ai săi.

Până în prezent au mai participat la acest eveniment: MM Stoica, legende ale sportului românesc, precum Marian Drăgulescu, Helmuth Duckadam și Ana-Maria Brânză, dar și actriţa Carmen Tănase, Silviu Iliuţă, Claudiu Cîrțână, Codruț Kegheș „Dezbrăcatu” sau clubul Moto Soul Sisters.

Dincolo de o masă caldă, câinii din Adăpostul Speranța au nevoie de familii. Mai multe detalii despre adopție, inclusiv adopția de la distanță, voluntariat sau alte forme prin care îi poți susține, pe www.adapostulsperanta.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati