Virgil Popescu, despre riscul unei crize a alimentării cu gaze: Un zvon pentru a creşte preţul pe bursă

Nu există niciun risc privind alimentarea cu gaze la iarnă, acesta fiind doar un zvon care apare periodic pentru a creşte preţul gazelor pe bursă, a afirmat, miercuri, ministrul desemnat al Energiei, Virgil Popescu.

El a fost audiat de comisiile de specialitate din parlament, unde a primit aviz favorabil.

La plecare, Virgil Popescu a fost întrebat de jurnalişti dacă există posibilitatea ca în această iarnă să avem probleme cu alimentarea cu gaze, scrie Digi24.

„Nu, nu există, am mai spus-o. Există un plan naţional de urgenţă, e aprobat de foarte mult timp, dar vreau să infirm categoric aceste zvonuri, cum a fost şi acela cu blackout-ul, văd că şi acesta e reluat ca un laitmotiv, că vor fi probleme în alimentarea cu gaze naturale. Eu pot să văd doar interesul unora de a creşte preţul pe piaţă, pentru că e o bursă şi, ca orice bursă, este sensibilă. Am văzut o declaraţie a reglementatorului din Germania că amână avizarea Nord Stream 2 şi preţurile au crescut, la fel văd că cineva încearcă acest lucru şi în România”, a răspuns Virgil Popescu.

El a arătat că, în ianuarie, programul de compensare a facturilor va fi analizat şi, dacă este cazul, în funcţie de tendinţa de preţuri în plan european, mondial, acest program va fi prelungit.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati