Viteza medie a unui tren în România, cea mai scăzută din UE: ”Îl pot întrece cu bicicleta”

0
150
Unsplash

Deşi ministrul Transporturilor promite trenuri cu hidrogen, pe căile ferate de la noi se circulă, în realitate cu 17 kilometri pe oră, în medie, potrivit unui reportaj ”România, te iubesc!”.

„Noi avem locomotive care pot să meargă lejer cu 120 de km/h oră, vă spun că nu avem unde să mergem cu aceste viteze. Noi operăm trenuri în toată Europa. Aş vrea să vă spun că media europeană la acest moment, ca şi viteză de circulaţie, înseamnă 50 km pe oră. În România, viteza medie de circulaţie este de 17 km/h, până la acest moment, cea mai joasă viteza de circulaţie.”, a explicat Eduard Iancu, director Deutsche Bahn Cargo România.

Din această cauză, Ford România, printre alte companii, spune că pierde zeci de milioane din cauza timpilor de transport pe care altfel i-ar învesti în fabrică.

„Viteza medie este de 15-20 de kilometri pe oră, mai puțin decât pot eu să prind cu bicicleta. Și, să ne înțelegem, nu sunt sportiv olimpic, nu pedalez foarte repede, dar pot să întrec acest tren. În mod sigur asta este o problemă pentru noi”, a completat Josephine Payne – preşedinte Ford România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.