Vivre Deco a depus azi cererea de intrare în insolvență

Retailerul românesc Vivre Deco a depus azi cererea de intrare în insolvență, potrivit unui anunț remis Bursei de la București, notează economica.net. Aceasta cerere vine după ce recent compania a închis procedura de concordat preventiv și a eșuat în a convinge creditorii să voteze planul de restructurare.

Vivre Deco S.A. informează deținătorii de obligațiuni tranzacționate sub simbolurile VIV25E si VIV26E, că Societatea a depus azi la Tribunalul București, Secția a-VII-a Civilă cererea de intrare în procedură de insolvență în cadrul dosarului 5218/3/2023”, se arată în anunțul companiei.

Vivre a solicitat pe 17 februarie închiderea procedurii de concordat din cauza faptului că planul de restructurare nu a adunat numărul minim de voturi necesar omologării.

În primăvara anului trecut, Vivre anunța inițierea procedurilor de concordat preventiv ca măsură pentru protejarea și redresarea business-ului. În prima jumătate din 2022, afacerile retailerului online au scăzut cu 45%.

Anul 2020 a fost unul bun pentru Vivre, când a înregistrat o creștere conjuncturală record de 52% a cifrei de afaceri. Această creștere a stat la baza unor planuri pentru expansiunea business-ului, dar ridicarea restricțiilor în 2021 a dus la o scădere a cifrei de afaceri de 18% în 2021 și de 45% în primul semestru din 2022.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati