Vlad Voiculescu: Avem posibilitatea să ambalăm vaccin la Institutul ‘Cantacuzino’

0
121
Cantacuzino

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat joi că la Institutul „Cantacuzino” pot fi ambalate vaccinuri anti-COVID-19.

„Înţelegerea mea este că avem posibilitatea să ambalăm”, a spus Voiculescu, după ce a participat la ceremonia prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului „Cantacuzino”, întrebat dacă institutul poate produce unul dintre vaccinuri anti-COVID sub licenţă, scrie pressonline.ro.

El a subliniat că România are vaccinuri disponibile într-o cantitate semnificativă.

„Din păcate, Institutul ‘Cantacuzino’, la fel ca toate celelalte instituţii din România, nu a putut produce în timp util un vaccin anti-COVID. Avem vaccinuri disponibile, fără probleme, la o cantitate şi la un nivel de organizare logistică semnificativ superioară unor ţări cu care rareori îndrăznim să ne comparăm din Europa de Vest”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă apreciază că numărul celor vaccinaţi ar fi fost mai mare dacă Institutul ‘Cantacuzino’ ar fi făcut vaccinul, el a răspuns că toate vaccinurile autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului şi de Agenţia Română a Medicamentului sunt sigure şi eficace.

„Nu văd de ce un vaccin ar avea o acceptanţă mai mare decât altul. Tuturor ne place brandul ‘Cantacuzino’, dar e o chestiune de marketing, cred că suntem în faţa unei probleme cât se poate concrete, a unui virus cât se poate de concret, care face foarte mult rău, îmbolnăveşte şi poate duce la forme foarte grave şi chiar moarte. Avem un vaccin care ştim că funcţionează, şi de ieri ştim că funcţionează chiar şi pentru copii, dacă vorbim de vaccinul Pfizer, de la 12 la 15 ani. Este o chestiune de timp până vom trece şi la vaccinarea copiilor. Avem vaccinuri sigure şi eficace. Nu avem niciun motiv să nu ne vaccinăm”, a afirmat Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.