Vlad Voiculescu: Îi asigur pe toți că vor primi ajutorul promis după ce ne vom prelua mandatul

0
106
Foto: Facebook / Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu, copreşedinte USR PLUS Bucureşti, lansează acuzații grave la adresa primarului general încă în funcție, Gabriela Firea.

Viitorul viceprimar al Capitalei susține că Firea nu a alocat suficiente fonduri pentru stimulentele destinate adulților cu handicap.

Motivul ar fi, în opinia lui Voiculescu, să pară că administrația condusă de el și Nicușor Dan a făcut acest lucru. De menționat este că noii aleși nici nu și-au preluat mandatele momentan, scrie spotmedia.ro.

”Mă așteptam și totuși speram ca Firea și PSD să nu coboare din nou atât de jos. La fel cum cei mai aprigi dictatori își folosesc cetățenii, chiar pe cei mai vulnerabili, ca scut, administrația Firea a ales să lovească în adulții cu handicap din București pentru o răzbunare politică: vor să facă să pară că noi am fi oprit plățile și să capitalizese pe asta pentru alegerile parlamentare!

După ce toată campania a mințit că noi am vrea să tăiem stimulentele pentru cei cu handicap, astăzi aflăm că Gabriela Firea și PSD – încă la butoane – nu au alocat fondurile necesare pentru aceste ajutoare financiare!

În prag de iarnă lasă oameni în situații vulnerabile fără bani doar ca bieții oameni să creadă că noi – care nu am preluat încă mandatele – am fi făcut asta”, a scris Voiculescu pe contul său de Facebook.

Voiculescu dă asigurări că va aloca fondurile

El dă asigurări că va aloca fondurile necesare imediat ce își va prelua mandatul. În plus, mai notează Voiculescu, în luna septembrie banii au ajuns la persoanele cu handicap mai devreme decât în mod normal, în contextul alegerilor locale.

”Ca Viceprimar responsabil pentru domeniul social după votul colegilor consilieri, îi asigur pe toți cei înscriși în program că vor primi ajutorul promis după ce ne vom prelua mandatul. Cred că am fost cu toții cât se poate de clari în campanie în legătură cu asta.

Îi rog de asemenea pe cei din Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) să transmită acest mesaj clar tuturor celor afectați și vă rog și pe dumneavoastră să dați mesajul mai departe!

PS Până acum, banii au ajuns la oameni de fiecare dată în ultima zi a lunii, cu o singură excepție: luna trecută au venit mai devreme, pe 23 ale lunii. Pe 27 erau alegeri, deh”, se mai arată în postare.

Anunțul DGASMB

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a anunțat, marți dimineață, că plata acestui stimulent financiar va fi amânată. Totuși, direcția nu a anunțat și când se va face plata pentru adulții cu handicap, ci doar pentru copiii cu handicap. Mai exact, vineri.

Voiculescu a reacționat și pe pagina de Facebook DGASMB. Din nou, el a dat asigurări că problema va fi rezolvată odată ce își va prelua mandatul.

”Cel mai probabil săptămâna următoare vom prelua mandatele.Ca Viceprimar General responsabil pentru domeniul social după votul colegilor consilieri, îi asigur pe toți cei înscriși în program că vor primi ajutorul promis.Nu e acceptabil ca oamenii să fie lăsați fără acest ajutor tocmai în prag de iarnă! Vom corecta lucrurile de îndată ce stă în puterea noastră”, a scris el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.