Vlad Voiculescu răspunde PNL: Dincolo de mesaje politice, Bucureștiul nu își poate permite nici doi ani de bâlci politic, nici întoarcerea după 2024 la bâlciul administrativ de până în 2020

Liderul USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, transmite joi PNL Bucureşti, după scrisoarea deschisă transmisă de liberali primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, cu mai multe teme, că asumarea în faţa oamenilor a fost comună, iar responsabilitatea este de asemenea comună, astfel că USR şi PNL şi-au asumat în Bucureşti o guvernare comună nu doar la Primăria Generală ci şi la Sectorul 1, Sectorul 2 şi Sectorul 6. Voiculescu aminteşte că Primarul Sectorului 1 este blocat de 2 ani de PNL iar acum câteva ore, PNL a blocat bugetul Sectorului 2. Până una-alta, la București alianța USR-PNL a funcționat și nu mai departe de sfârșitul anului 2022 colapsul financiar la care a dus corupția din timpul și parangheliile doamnei Firea a fost evitat, mai afirmă el. 

”PNL București a publicat ieri un mesaj politic adresat primarului Nicușor Dan. Un fel de scrisoare deschisă.
Cu un lucru suntem de acord: asumarea în fața oamenilor a fost comună, responsabilitatea este de asemenea comună. Vorbele din campanie și din mesajele politice trebuie transpuse în practică iar pasul trebuie accelerat.
Până una-alta, la București alianța USR-PNL a funcționat și nu mai departe de sfârșitul anului 2022 colapsul financiar la care a dus corupția din timpul și parangheliile doamnei Firea a fost evitat.
Până una-alta, obiectivele coaliției USR-PNL pentru București sunt comune și orice accelerare a atingerii acestora este mai mult decât binevenită – atât în domeniile care țin de primarul general cât și în cele care sunt în subordinea PNL sau USR.
Dacă tot vorbim de asumare comună și responsabilitate asumată însă: USR și PNL și-au asumat în București o guvernare comună nu doar la Primăria Generală ci și la Sectorul 1, Sectorul 2 și Sectorul 6.
Sectorul 1: Primarul Sectorului 1 (USR) este blocat de 2 ani de PNL. Investiții, orice proiect important, bugetul însuși a fost votat anul trecut abia pe 1 aprilie.
Sectorul 2: Acum câteva ore, PNL Sector 2 a blocat bugetul Sectorului 2.
Sectorul 6: La ora 16:00 astăzi are loc ședința Consiliului Local al Sectorului 6 pentru votarea bugetului. Primarul Ciucu (PNL) se poate baza pe susținerea USR.
Asumarea în fața oamenilor a fost comună, responsabilitatea este comună și succesul implementării unor reforme pentru bucureșteni nu poate fi decât comun. Dincolo de mesaje politice, Bucureștiul nu își poate permite nici doi ani de bâlci politic, nici întoarcerea după 2024 la bâlciul administrativ de până în 2020.
PS Atunci când Marcel Ciolacu somează PNL să își asume „dezastrul din București”, dincolo de politică și de orice alianțe, în numele adevărului și al bunului simț, domnului Ciolacu ar fi trebuit să îi fie adus aminte numele dezastrului. Iar acesta este „Firea-PSD”, cu o datorie de 3 miliarde lăsată moștenire. Dar să presupunem că mesajul politic al PNL București nu are nicio legătură cu domnul Ciolacu”, scrie Voiculescu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati