Vlad Voiculescu, urmărit penal de DNA în dosarul vaccinurilor din pandemie

Procurorii DNA au anunțat oficial vineri, printr-un comunicat de presă, începerea urmăririi penale în cazul lui Vlad Voiculescu (USR), fost ministru al Sănătății, în dosarul achiziției de vaccinuri anti-Covid.

  • Procurorii DNA îl acuză pe Voiculescu de săvârșirea a două fapte de abuz în serviciu, plus complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, scrie G4Media.

Astfel, procurorii DNA îl acuză pe Vlad Voiculescu că ”ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 14.445.798 doze de vaccin (Pfizer și Moderna), în condițiile în care ar fi cunoscut faptul că numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane și că dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane”.

DNA susține că Voiculescu ar fi putut opta să nu cumpere vaccinurile achiziționate de Comisia Europeană.

În replică, Voiculescu a spus că „nu numai că nu am semnat contractele, ci atunci când luau deciziile nici măcar nu mă informau. Semnătura este una electronică. Contractul se semna electronic, se decripta cu o cheie pe care o avea cineva din CNCAV, un angajat MApN. Nici o decizie importantă a domnului Cîțu nu era luată fără domnul președinte”.

Vlad Voiculescu susține că toate contractele pentru vaccinuri au fost semnate de reprezentantul CNCAV (Comitetul Național pentru Coordonare Activităților de Vaccinare), „cu mandat de la premierul Cîțu”, iar Ministerul Sănătății și el personal nu eram implicați.

Fostul ministru a mai precizat că persoane eligibile pentru vaccinare erau 16 milioane, nu 10 milioane cum susține procurorul DNA.

În același dosar, fostul premier Florin Cîțu a fost pus sub urmărire penală de DNA. Este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în dosarul vaccinurilor anti-COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati