Vlad Voiculescu, USR București: „8 ani de la Colectiv. Ce s-a schimbat pentru totdeauna este naivitatea unei părți a societății cu privire la administrația publică”

 Vlad Voiculescu, preşedinte USR Bucureşti, punctează, la 8 ani de la incendiul din Colectiv, efectul pe care această tragedie a avut-o asupra modului în care societatea din România privește managementul administrației locale. 
Acesta spune că românii nu mai votează fără discernământ după evenimentele care au arătat, atât la nivel local, cât și la nivel central, că statul nu poate să gestioneze cu celeritate propriile atribuții.
„După atâtea vieți pierdute și atâția ani, eu cred că unele lucruri s-au schimbat pentru totdeauna iar altele foarte puțin.
Ce s-a schimbat pentru totdeauna este naivitatea unei părți a societății cu privire la administrația publică.
Cred că suntem mai puțin(i) naivi. Cred că încă mai există români care sunt convinși că „undeva acolo sus, la Minister/servicii/președinte sau în altă parte, sigur știe cineva” și că „instituțiile funcționează”… dar cred că sunt mult mai puțini și mult mai puțini convinși. Și de la Colectiv încoace, exemple tot avem.
De asemenea, cred că mai puțini sunt creduli cu privire la buna-credință a politicienilor, a șefilor din sănătate sau chiar a unor medici atunci când ceva atât de scump ca însăși viața lor sau a apropiaților lor este în joc. Adevărul este că atunci când ești vulnerabil, cu atât mai „în alertă” trebuie să fii în relația cu tot ce înseamnă statul român. Cartea scrisă de unul dintre supraviețuitorii Colectiv – Alexandra Furnea – arată mai bine decât orice cum (nu) funcționează unele spitale și cum oameni în halate pot fi îngeri sau demoni.
Investigațiile de la Hexy Pharma și delăsarea cu care un sistem întreg a tratat (și tratează într-o bună măsură) infecțiile nosocomiale cred că ne-au luminat pe mulți cu privire la riscurile pe care tocmai cei vulnerabili – pacienții – sunt obligați să și le asume.”, scrie Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati