Vladimir Putin şi filmul Barbie, pe lista scurtă pentru titlul „Persoana Anului 2023” a revistei Time

Revista americană Time se pregătește să anunțe Persoana anului 2023. Pe lista scurtă se află și președintele rus Vladimir Putin, dar și dictatorul chinez Xi Jinping.

În 2022, persoana anului în TIME a fost președintele ucrainean Volodimir Zelenski și „spiritul Ucrainei”.

Persoana anului 2023 va fi anunțată miercuri dimineață, notează stiri.tvr.ro.

Nouă candidați, ale căror nume au fost dezvăluite luni dimineață în timpul emisiunii Today de pe NBC, sunt în cursa pentru selecția anuală a TIME. Iată care sunt finaliștii.

„Vladimir Putin, care deține funcția de președinte sau premier al Rusiei din 1999, a continuat să ducă războiul în Ucraina, aflat acum în al doilea an de la invazia la scară largă. Putin s-a confruntat cu o scurtă amenințare la adresa puterii sale în 2023, în timpul rebeliunii Wagner, dar influența sa a fost doar întărită în cele din urmă, deoarece grupul de mercenari s-a retras atunci când a fost încheiat un acord de către președintele belarus Alexander Lukașenko”, notează revista Time.

Pe lista scurtă se mai numără, scenariștii și actorii de la Hollywood care au fost în grevă pe tot parcursul anului, marcând un moment rar în industria divertismentului, președintele chinez Xi Jinping, artista Taylor Swift, Sam Altman, CEO al OpenAI, procurorii care au instrumentat dosarele care-l vizează pe Donald Trump, filmul „Barbie” și regele Charles al III-lea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati