Vodafone plănuiește să concedieze 11.000 de angajaţi în următorii trei ani

Noul şef al Vodafone, Margherita Della Valle, a anunţat că în următorii trei ani va renunţa la 11.000 de angajaţi, pentru a simplifica şi a recâştiga competitivitatea grupului britanic de telecomunicaţii, transmite Reuters.

Sunt cele mai mari concedieri din istoria Vodafone, care are aproximativ 100.000 de angajaţi în Europa şi Africa, fiind unul dintre cele mai cunoscute branduri din Marea Britanie, conform Agerpres.ro.

„Performanţa noastră nu este suficient de bună. Priorităţile mele sunt clienţii, simplificarea afacerii şi creşterea”, a declarat Della Valle, care a fost numită luna trecută director general permanent.

Marţi dimineaţa, acţiunile Vodafone înregistrau o scădere de 4,5%, cel mai semnificativ declin în cadrul indicelui principal FTSE 100 al Bursei de la Londra.

Della Valle a explicat că Germania, cea mai mare piaţă a Vodafone, a avut o evoluţie sub aşteptări, în timp ce Spania, este sub o revizuire strategică.

Indicând presiunile asupra afacerii, Vodafone a estimat că va genera flux de numerar de 3,3 miliarde de euro în acest an financiar, în scădere de la 4,8 miliarde de euro în anul care s-a încheiat la 31 martie 2023. Analiştii se aşteptau la 3,6 miliarde de euro.

Della Valle a anunţat că va maximiza potenţialul clienţilor persoane juridice, un element important al strategiei de lungă durată a Vodafone, şi se va concentra pe elementele de bază, cum ar fi serviciile către clienţi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati