Volkswagen nu va mai vinde mașini cu motor pe benzină şi motorină în Europa din 2035

Volkswagen va înceta să mai vândă mașini cu motoare cu combustie internă în Europa până în 2035, deoarece va trece la vehicule electrice, a declarat sâmbătă un membru al consiliului de administrație. Această trecere va fi întârziată în Statele Unite și China, potrivit Reuters, scrie economedia.ro.

În Europa, vom ieși din afacerea cu vehicule cu ardere internă între 2033 și 2035, iar în Statele Unite și China ceva mai târziu”, a declarat Klaus Zellmer, un membru al consiliului de administrație al Volkswagen, pentru ziarul Muenchner Merkur.

„În America de Sud și Africa va dura mult mai mult din cauza faptului că condițiile politice și de infrastructură lipsesc în continuare”, a afirmat el.

Întreaga flotă Volkswagen ar trebui să fie neutră în materie de CO2 până cel târziu în 2050, a declarat reprezentantul Volkswagen.

În Europa, mașinile electrice vor reprezenta 70% din totalul vânzărilor până în 2030, spune el.

Factorii de decizie politică din UE au forțat producătorii de automobile să stimuleze dezvoltarea tehnologiilor cu emisii reduse sau să facă față unor sancțiuni, dacă depășesc limitele emisiilor de CO2.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati