Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare la UE – FOTO

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană chiar în timpul negocierilor purtate de delegațiile ruso-ucrainene desfăsurate Belarus.

Zelenski a semnat o cerere formală de aderare la UE a Ucrainei, în locul în care se adăpostește de atacurile rușilor. El speră într-o admitere excepțională, în procedură de urgență a țării sale.

Presa ucraineană a dat publicității o fotografie care îl înfățișează pe președintele Zelenski, alături de conducerea guvernului Ucrainei, oficializând cererea formală de aderare la UE, în locul în care se adăpostește, scrie Biziday.

Dovada cheie a sprijinului pentru Ucraina de către țările europene va fi acordarea aderării la Uniunea Europeană, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski azi dimineaţă.

„Solicităm Uniunii Europene aderarea imediată a Ucrainei în cadrul unei noi proceduri speciale”, a spus Zelenski.

„Spun acest lucru cât se poate de sincer: poporul Ucrainei a câștigat deja și are dreptul de a primi aderarea la Uniunea Europeană. Aceasta va fi o dovadă cheie de sprijin pentru țara noastră.

Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil”, a spus el într-un mesaj televizat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati