Volumul „101 Basme Româneşti” va fi lansat pe 28 noiembrie la Bucureşti

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) anunţă lansarea volumului „101 Basme Româneşti”, joi, 28 noiembrie, de la ora 18:00, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Volumul conţine basme născute din imaginaţia extraordinară a copiilor care nu au uitat de bibliotecă nici în vacanţă.

„101 basme româneşti” este un proiect dedicat preadolescenţilor, mai exact, imaginaţiei şi creativităţii lor. În atenta coordonare a bibliotecarilor, basmele au fost scrise pe durata vacanţei de vară în cadrul atelierelor de scriere şi ilustrare creativă, derulate la Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi, în paralel, la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din Chişinău.

Cele două reţele de biblioteci publice au demonstrat că distanţa nu este un obstacol, că viitorul se construieşte azi, acum, şi că pot contribui la „şlefuirea” generaţiei de mâine. Aşa a luat naştere proiectul „101 basme româneşti”, menit să dea aripi micilor scriitori şi să le reamintească de valori şi modele. Totodată, aceste basme aduc un frumos omagiu celor 101 ani împliniţi de la Marea Unire, a detaliat un comunicat al BMB.

Volumul „101 basme româneşti”, tipărit sub egida Editurii Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, va fi lansat şi la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chişinău, în data de 30 noiembrie 2019 şi în prezenţa delegaţiei BMB, formată din Ramona Ioana Mezei, Director general al BMB, Florentina Dobrogeanu – Ipsilante, Director de specialitate al BMB şi Teatrul de păpuşi „Licurici” al BMB.

Basmele create la Bucureşti şi Chişinău sunt sursa de inspiraţie a două scurte piese cu care Teatrul de păpuşi „Licurici” alege să-i încânte pe spectatori.

În prezenţa bibliotecarilor, a conducerii BMB, a însoţitorilor şi invitaţilor, copiilor le vor fi înmânate primele exemplare tipărite ale volumului, precum şi o diplomă care le atestă calitatea de mic scriitor.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti publice, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.

 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati