”Voluntariatul are impact!” – un eveniment dedicat activităților benevole de sprijin social în Sectorul 6

0
145
sursa foto: www.protectiacopilului6.ro

Sâmbătă, la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant” din Sectorul 6, voluntariatul a fost tema unui eveniment cu și pentru oameni.

La inițiativa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, specialiști în servicii sociale, alături de voluntari care activează în acest domeniu, au dezbătut importanța voluntariatului în viața comunității, inițiativele care pot îmbunătăți munca benevolă a acestora, precum și noi modalități de implicare și extindere a activităților cu beneficiarii.

A fost o bună ocazie pentru voluntarii prezenți să vorbească despre motivațiile care ce i-au determinat să vină în ajutorul oamenilor de lângă ei, despre felul în care această activitate le-a schimbat viața, dar și despre așteptările și planurile lor de viitor.

Voluntarii au scris și desenat pe tricouri și coli de hârtie propria lor viziune despre această activitate și propunerile de îmbunătățire a activității lor.

Peste 120 de voluntari, în principal adolescenți și tineri, activează pe raza Sectorului 6 în cadrul unor centre sau servicii sociale care sprijină persoanele din categoriile sociale defavorizate.

În perioada 15-21 mai 2023, pe teritoriul întregii țări se sărbătorește Săptămâna Națională a Voluntariatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.