Vaccinarea nu înseamnă că renunțăm la mască. Explicațiile medicului Beatrice Mahler

Vaccinarea împotriva coronavirusului nu va aduce cu sine şi renunţarea la masca de protecţie, atrage atenția Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”. Asta deoarece vaccinul nu are efect instantaneu, iar sistemul imunitar are nevoie de timp pentru a se dezvolta şi a lupta eficient împotriva virusului.

Vom purta mască şi după vaccinare, acesta este mesajul pe care-l transmite comunitatea medicală. Beatrice Mahler a declarat, la Digi24, că nivelul de transmitere a virusului în comunitate se menţine încă ridicat.

În plus, există încă multe întrebări la care specialiştii nu au găsit răspunsuri.

Deocamdată, suntem la un nivel de transmitere comunitar ridicat și există o fereastră de timp pentru care nu există timp în spate, fereastră de timp de la care virusul intră în corp și momentul la care imunitatea noastră reușește să răspundă. 

Nu se știe dacă în acea fereastră virusul nu reușește să se multiplice, astfel încât persoanele care contractează virusul să fie o sursă de infectare. Până avem răspuns la această întrebare e bine să purtăm masca.

Sunt convinsă că în acest an vom primi multe răspunsuri în privința imunității care răspund și acționează la agresiunea virală, în contact cu un nou virus. Sunt cercetări în desfășurare și acest lucru va fi util pentru modul în care va trebui să ne organizăm viața în viitor”, a spus medicul Mahler.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati