Vor putea merge la școală copiii ai căror părinți refuză vaccinarea anti-COVID? Răspunsul președintelui Iohannis

Klaus Iohannis a vorbit în conferința de presă de miercuri despre ipoteza în care unii părinți ar refuza să își vaccineze anti-COVID copiii, în condițiile în care aceștia merg la școală.

„Eu sunt de părere că lumea trebuie să se vaccineze, dar dacă putem să condiționăm mersul la școală de vaccinare, este o întrebare care va trebui analizată foarte atent”, a spus președintele.

„Ar fi excelent să avem un vaccin împotriva acestei boli – COVID-19 și în măsura în care vom dispune de acest vaccin, se va repune întrebarea dacă vaccinarea trebuie să fie obligatorie sau nu. Eu sunt de părere că lumea trebuie să se vaccineze, dar dacă putem să condiționăm mersul la școală de vaccinare, este o întrebare care va trebui analizată foarte atent”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

„Cred că este foarte bine să fie vaccinați copiii, dar nu cred că este bine să le fie îngrădit dreptul la învățătură, dacă părinții – din varii motive – hotărăsc să nu vaccineze, sau să nu vaccineze atunci copilul”, a incheiat președintele.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati