Voucher Materna | Primăria Capitalei taie voucherele pe care le primeau mamele la naștere

Sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate, dat de Primăria Capitalei sub forma voucherelor materna, nu se mai acordă viitoarelor mame. Cei care aveau dosarele pregătite au fost anunțați să nu le mai depună deoarece toate cererile care vin după data de astăzi nu mai sunt prevăzute în buget.

Primăria Capitalei nu mai are bani pentru plata stimulentelor în valoare de 2.000 de lei acordate femeilor însărcinate, prin programul „Materna”.

”Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse şi completările pentru tranşa a II-a privind acordarea de Vouchere Materna nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare.

*Această măsură nu afectează cererile noi şi completările pentru tranşa a II-a depuse anterior datei de 13 septembrie 2021.”, se precizează pe site-ul DGASMB.

Vouchere Materna reprezintă un sprijin financiar în valoare de 2.000 de lei acordat de Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, femeilor însărcinate din Capitală, pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale.

Pentru a beneficia de aceste vouchere, femeia însărcinată trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • vârsta de peste 18 ani;
  • domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a de sarcină;
  • nu înregistrează datorii față de bugetul local.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati