Vouchere de 8 martie pentru femeile din România

Femeile pot primi, cu ocazia zilei de 8 martie, vouchere în valoare de 300 de lei, conform unei legi aprobate la finalul anului 2021.

O lege care a fost adoptată în urmă cu doi ani permite angajatorilor să acorde tichete cadou în zile speciale, precum cea de 8 martie, doamnelor și domnișoarelor, plafonul fiind majorat de la 150 la 300 de lei, prin OUG, notează Gandul.

În plus, voucherele sau tichelete cadou oferite pentru ocaziile speciale nu sunt taxabile. Mai exact,  acestea nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii, potrivit Codului fiscal.
Voucherele pentru femei se pot acorda în următoarele situații, potrivit ANAF:
  • cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie
  • cadouri oferite angajaţilor, precum şi cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;
  • cadouri oferite angajaţilor în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

În ordonanța de urgență a fost introdusă și obligativitatea ca toate tichetele valorice, inclusiv voucherele pentru femei acordate cadou, să fie numai sub formă de card și să elimine biletele fizice.

De asemenea, angajatorii care decid să ofere vouchere cadou femeilor pentru 8 Martie trebuie să aibă grijă să nu discrimineze femeile angajate, indiferent dacă sunt mame sau nu, dacă lucrează cu normă întreagă sau cu jumătate de normă, dacă îndeplinesc funcții de bază în cadrul companiei sau nu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati