Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă; prognoza meteo pe următoarele trei zile

Vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã din an în cea mai mare parte a ţãrii. Astfel, maximele termice se vor încadra, în general, între 5 şi 12 grade, iar cele minime între -11 grade în depresiunile intramontane şi 5 grade în Dealurile de Vest.

  • Duminică, 16 februarie, cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în nordul Carpaţilor Orientali, iar în a doua parte a intervalului şi în Moldova, a informat ANM, potrivit antena3.ro.

 

  • Luni, 17 februarie, vremea va fi predominant frumoasã şi se va încãlzi faţã de intervalul precedent, devenind deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre sfârşitul intervalului în nord-vestul teritoriului, unde vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri uşoare pe crestele montane şi pe arii restrânse în est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 16 grade, iar cele minime se vor situa între -3 şi 8 grade, mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceaţã.

  • Marți, 18 februarie, vremea se va menţine deosebit de caldã în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi înnorãri temporare în nord şi centru, unde pe arii restrânse şi trecãtor se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formã de ploaie, dar în restul teritoriului cerul va fi variabil.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special în zona înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade, iar cele minime între -2 şi 6 grade, iar izolat se va semnala ceaţã.

Meteorologii anunță că, pentru următoarele patru săptămâni, vremea va fi caldă în toate regiunile, chiar deosebit de caldă în primele două săptămâni, apoi se mai răcește ușor, dar, chiar și așa, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă.

”Precipitațiile vor apărea și ele, chiar de la mijlocul săptămânii care urmează, în aproape toate regiunile. La momentul acesta, par a fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, sub formă de lapoviță și ninsoare în zona montană, mai ales cea înaltă”, a spus Alina Șerba, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati