Vremea se schimbă radical: Cod galben de ninsori la munte

Meteorologii prognozează pentru Bucureşti, în următoarele trei zile, o vreme în general rece şi precipitaţii slabe sub formă de ninsoare, lapoviţă şi trecător ploaie, începând din dimineaţa zilei de duminică.

Pentru zona de munte a fost emisă o atenţionare Cod galben de ninsori, chiar viscol la altitudini mai mari de 1.700 de metri, un alt Cod galben privind intensificări ale vântului, fiind emis pentru regiunea Moldovei.

Sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45 – 55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni , 6 ianuarie, vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.

Temporar vor fi precipitații: în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș.

Potrivit ANM, în intervalul 4 ianuarie, ora 17,00 – 6 ianuarie, ora 8.00, cerul va fi mai mult noros, iar începând cu dimineaţa zilei de duminică, 5 ianuarie, se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare, lapoviţă şi trecător ploaie.

Luni, 6 ianuarie, între orele 8,00 – 22,00, vântul se va intensifica şi va atinge viteze la rafală, în general, de 45 – 55 km/h, cerul va deveni variabil, iar temperatura va creşte de la -3 grade, dimineaţa, spre valori în jurul a 3 grade Celsius, în cursul după-amiezii.

În ce privește prognoza pentru duminică, în Capitală, temperaturile scad față de ziua de sâmbătă.

Cerul va fi mai mult noros, și îndeosebi în prima parte a intervalului se vor semnala precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3 – 4 grade, iar cea minimă de între -3 și-2 grade Celsius, spune ANM.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati