Waze adaugă o nouă funcţie pentru a uşura condusul pe timp de iarnă

Aplicaţia de navigaţie va oferi informaţii cu privire la condiţiile de desfăşurare a traficului pe timp de iarnă, spunându-le şoferilor dacă un drum este înzăpezit sau a fost curăţat recent, pentru a-şi putea planifica mai bine ruta. Funcția este deja disponibilă în România, scrie Adevărul.ro.

Evident, Waze se bazează în principal pe şoferii care folosesc aplicaţia pentru a-i anunţa pe ceilalţi utilizatori cu privire la starea drumurilor. Această nouă funcţie a fost realizată în colaborare cu Departamentul de Transporturi din Virginia, parte a programului Waze for Cities, care oferă anonim date ale aplicaţiei cu diferite organizaţii, pentru a le ajuta în munca lor de zi cu zi.

În acest caz, Departamentul de Transporturi poate folosi datele primite în timp real de la Waze pentru a organiza plugurile de zăpadă sau pentru a trimite echipe de intervenţie în zonele puternic afectate.

Noua funcţie este deja disponibilă la nivel global şi poate fi găsită în tab-ul Pericol > Vreme > Drum înzăpezit (foto jos), în ultima versiune a aplicaţiei. Există şi o opţiune care permite şoferilor să îi anunţe pe ceilalţi utilizatorii ai aplicaţiei de prezenţa gheţii pe drum.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati