Weekend Sessions revine în 2023 într-un nou format. Muzee şi grădini din Bucureşti se deschid în weekend, din mai până în octombrie

Weekend Sessions transformă muzeele şi grădinile acestora, din mai până în octombrie, în spaţii de întâlnire pentru bucureşteni.

  • Vizitatorii se vor bucura de sesiuni acustice de jazz, muzică clasică, pop Indie de la artişti independenţi, proiecţii de film, momente de poezie contemporană, tururi ghidate de terapeuţi, arhitecţi, designeri, istorici şi alţi invitaţi speciali, precum şi de sesiuni de mindfulness şi yoga, discuţii şi dezbateri, ateliere creative pentru copii.

Ajuns în al treilea an de program, Weekend Sessions revine în 2023 într-un nou format, în care pune accentul pe socializare culturală şi descoperirea celor mai frumoase muzee şi grădini din Bucureşti.

Primele muzee care au dat curs invitaţiei Weekend Sessions sunt Muzeul Naţional de Artă a României, Muzeul Bucureştiului: Casa Filipescu Cesianu, Muzeul de Artă Recentă, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, precum şi Muzeul Bucureştiului: Grădina şi vila Nicolae Minovici.

Fiecare zi de eveniment vine cu un program diferit şi o nouă şansă de a cunoaşte muzeele din Bucureşti şi fermecătoarele lor spaţii şi colecţii. 

Prima ediţie Weekend Sessions va avea loc pe 20 şi 21 mai la Muzeul Naţional de Artă al României

Situat în fostul Palat Regal din Piaţa Revoluţiei din Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă al României deţine cea mai mare colecţie de artă românească, europeană şi orientală din ţară.

Vizitatorii vor descoperi muzeul pe parcursul sesiunilor Weekend Sessions, bucurând-se de audiţii muzicale şi tururi ghidate ale expoziţiilor temporare, oferite de un invitat special, precum şi de sesiuni de poezie contemporană, ateliere de conectare şi deconectare, proiecţii de film sau activităţi pentru copii în sala-atelier special dedicată creaţiei lui Constantin Brâncuşi.

„Ne alăturăm unui proiect care se apropie de menirea muzeelor de a fi locuri de acces la cunoaştere, dar şi spaţii ale coeziunii sociale. Mai mult, ceea ce am proiectat nu cu mult timp în urmă, ca spaţiile din aripa Ştirbei a muzeului să capete funcţiunea unui hub cultural interdisciplinar, devine acum realitate”, a declarat Călin Stegerean, director general al Muzeului Naţional de Artă al României.

Festivalul va oferi sesiuni de matineu la MNAR, sâmbăta şi duminică, în intervalul orar 11.00 – 16.00.

Programul Weekend Sessions 2023

Muzeul Naţional de Artă al României, Calea Victoriei, intrarea Ştirbei Vodă 2 (20, 21 mai),11.00-16.00
Muzeul Naţional de Artă al României, Calea Victoriei, intrarea Ştirbei Vodă 2 (27, 28 mai), 11.00-16.00
Muzeul de Artă Recentă, Primăverii (17, 18 iunie),16.00-21.00
Muzeul de Artă Recentă, Primăverii (24, 25 iunie),16.00-21.00
Muzeul Bucureştiului: Casa Filipescu Cesianu, Calea Victoriei (1, 2 iulie), 16.00-21.00
Muzeul Bucureştiului: Casa Filipescu Cesianu, Calea Victoriei (8, 9 iulie), 16.00-21.00
Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Str. Monetăriei 3, (5, 6 august), 17:00-23.00
Muzeul Bucureştiului: Grădina & vila Nicolae Minovici (30, 1 octombrie), 15.00-20.00
Muzeul Bucureştiului: Grădina & vila Nicolae Minovici (7, 8 octombrie), 15.00-20.00

Locurile sunt limitate. Biletele se pot achiziţiona pe weekendsessions.ro prin partenerii Eventbook.

Costul unui bilet este de 70 de lei (pentru adulţi) sau 20 lei (pentru elevi), include acces în muzeu, 2 sesiuni muzicale, 1 sesiune de poezie, 2 sesiuni de wellness şi ateliere pentru copii. Copiii sub 6 ani au intrarea gratuită.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati