Wizz Air a adus a 16-a aeronavă la baza sa din Otopeni

Wizz Air a anunţat marţi sosirea celei de-a 16-a aeronave care va sprijini operaţiunile din Bucureşti, aceasta fiind una dintre cele cinci aeronave anunţate încă din septembrie.

„Cu frecvenţe crescute pe 20 de rute existente, cele cinci noi aeronave care se alătură bazei din Bucureşti până la finalul acestui an vor asigura 1.200.000 de locuri suplimentare pe an pentru piaţa din România, oferind mai multe alternative celor care rezervă zboruri cu Wizz Air”, precizează operatorul într-un comunicat de presă.

Wizz Air şi-a consolidat poziţia de cel mai mare operator din România, cu 36 de aeronave.

Numărul aeronavelor de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” va ajunge la 17 până la sfârşitul acestui an, sprijinind introducerea a trei rute noi de la Bucureşti către Atena, Praga şi Larnaca, din decembrie 2022.

Odată cu noutăţile din Bucureşti şi noile rute adăugate reţelei din România, Wizz Air îşi consolidează poziţia ca cea mai mare companie aeriană care operează din Capitală, precum şi din Cluj-Napoca, Bacău, Iaşi, Sibiu, Craiova, Suceava şi Timişoara, precizează sursa citată.

În total, Wizz Air operează în prezent 68 de rute cu tarif redus către 21 de ţări din Europa şi Orientul Mijlociu, investind continuu în dezvoltarea reţelei. Compania aeriană a crescut totodată frecvenţele către destinaţii cheie precum Londra, Roma, Milano, Barcelona, Paris, Bruxelles-Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Madrid şi Tel Aviv.

„Suntem încântaţi de investiţia atât de importantă pe care am făcut-o în Bucureşti şi România. Cu această a 16-a aeronavă, care nu este ultima ce se alătură flotei Wizz Air din Bucureşti în acest an, rămânem angajaţi pieţei din România. Investiţiile anunţate introduc 1.200.000 de locuri suplimentare anuale pentru pasagerii români şi, astfel, cresc frecvenţele pe 20 de rute. Oferind acum aproape 200 de rute din România, Wizz Air se impune ferm ca lider de piaţă, îndeplinindu-şi datoria de a oferi o experienţă de călătorie sigură şi plăcută”, a spus Evelin Jeckel, Acting Network Officer la Wizz Air.

Wizz Air operează o flotă de 172 de aeronave Airbus A320 şi A321. În anul financiar F22, care s-a încheiat pe 31 martie 2022, operatorul a înregistrat 27,1 milioane de pasageri. Wizz Air este listată la London Stock Exchange.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati