Wizz Air Bucharest International Half Marathon by Constantina Diţă – pe 23 aprilie

Peste 3.000 de alergători sunt pregătiţi să stabilească noi recorduri personale în cadrul cursei de alergare Wizz Air Bucharest International Half Marathon by Constantina Diţă, care se va desfăşura duminică, 23 aprilie.

Wizz Air Bucharest International Half Marathon by Constantina Diţă se va desfăşura duminică, 23 aprilie, pe unele dintre cele mai frumoase străzi din Bucureşti, iar la start vor fi peste 1.000 de alergători înscrişi la cursele de Semimaraton (21,79 km), 10 km, Team 3 Challenge (10 km), Cursa Populară (3,5 km) şi competiţia dedicată persoanelor în scaune rulante (10 km).

Traseul ediţiei din 2023 este certificat World Athletics Label şi a fost conceput special de campioana olimpică Constantina Diţă pe o zonă plată, rapidă, care să ofere oportunitatea atleţilor profesionişti, dar şi alergătorilor amatori de a stabili recorduri personale competitive. „Sunt bucuroasă că avem din nou un număr important de alergători la start şi sunt sigură că vom avea parte de o atmosferă unică pe străzile din Bucureşti. Este un eveniment deschis alergătorilor amatori şi alergătorilor profesionişti care vor să-şi îmbunătăţească recordurile personale şi abia aştept startul acestei ediţii. Mi-am dorit întotdeauna să pot da cât mai mult înapoi acestui sport pe care-l iubesc enorm şi ideea cursei de la Bucureşti a fost de a convinge cât mai mulţi oameni să facă sport şi să adopte un stil de viaţă cât mai sănătos”, a spus Constantina Diţă, organizatoarea evenimentului.

Startul primei curse din cadrul competiţiei internaţionale Wizz Air Bucharest International Half Marathon by Constantina Diţă se va da duminică la ora 08:45 când vor pleca pe traseu alergătorii înscrişi în cursa de semi-maraton şi în Campionatele Naţionale de Seniori, Tineret, Juniori 1 şi Master. 20 de minute mai târziu se va da startul în cursa de 10 km pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii aflate în scaune rulante.

La ora 09:20 vor lua startul cei înscrişi în cursa de 10 km şi la TEAM 3 CHALLENGE, iar la ora 09:30 se va da startul celor înscrişi la Cursa Populară de 3,5 km. Festivitatea de premiere se va desfăşura între orele 10:30 şi 11:30, timpul maxim pentru parcurgerea traseului de 10 km fiind de 1,5 ore, iar pentru semi-maraton de 3 ore.

Chiar dacă evenimentul se va desfăşura duminică, acţiunea în Parcul Regele Mihai I (Parc Herăstrău) va începe încă de vineri când alergătorii îşi vor putea prelua kit-urile de înscriere (vineri, 21 aprile, între orele 15:00 – 18:00; sâmbătă între orele 10:00 – 18:00).

Wizz Air Bucharest International Half Marathon by Constantina Diţă susţine şi la ediţia din acest an cauzele sociale ale partenerilor Comitetul Paralimpic Român, Habitat for Humanity Romania şi 100K Walk o parte din încasări fiind redirecţionate spre acestea.

Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a spus: „Şi în acest an, suntem încântaţi să luăm parte la unul dintre cele mai populare evenimente de alergare din Bucureşti şi din România. Wizz Air Bucharest International Half Marathon este de fiecare dată un moment important pentru noi şi suntem mândri să putem fi din nou parte a tradiţiei sportive duse mai departe de Constantina Diţă, la următoarea ediţie din 23 aprilie. Le mulţumim şi le urăm mult succes tuturor sportivilor care vor participa la semimaraton! Aşa cum ne angajăm faţă de siguranţa şi sănătatea echipajului şi a pasagerilor la bordul flotei noastre sustenabile, sprijinim evenimentele sportive menite să încurajeze cât mai mulţi oameni în adoptarea unui stil de viaţă activ şi sănătos.”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati