Wizz Air lansează prima cabină de pilotaj fără hârtii. Va economisi şase milioane de file pe an

Compania aeriană Wizz Air anunţă lansarea noului său sistem Electronic Flight Bag (EFB), o soluţie tehnică ce va înlocui toate manualele şi documentele printate cu iPad-uri pentru piloţi.

„Noul sistem aduce o îmbunătăţire a eficienţei în toate aspectele planificării zborului. Acesta completează angajamentul mai amplu al companiei aeriene pentru sustenabilitate, prin reducerea semnificativă a hârtiei utilizate şi a consumului de carburant. Parte a noului sistem EFB, orice pilot Wizz Air va primi un iPad. Dispozitivele vor fi echipate cu documentele relevante, aplicaţii pentru grafice şi monitorizare a performanţei necesare pregătirii unui zbor. Acestea oferă informaţii în timp real şi revizuiri pentru informarea în legătură cu zborul pe tot parcursul călătoriei”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Noul sistem va economisi aproximativ şase milioane de file de hârtie pe an

De asemenea, trecerea la noul sistem EFB va avea un impact pozitiv asupra angajamentului mai amplu al Wizz Air de a-şi reduce amprenta asupra mediului înconjurător, în conformitate cu misiunea sa de a reduce în continuare emisiile de carbon la jumătate.

„Nu doar că noul sistem va economisi aproximativ şase milioane de file de hârtie pe an, echivalentul salvării a peste şase sute de copaci, dar va reduce, totodată, consumul de carburant datorită planificării mai precise a zborului şi reducerii greutăţii”, se mai spune în comunicat.

Peste 4.500 de tone de carburant pe an, salvate

Potrivit companiei, disponibilitatea planurilor de zbor recalculate înainte de fiecare zbor şi optimizarea în timpul zborului vor salva peste 4.500 de tone de carburant pe an, reducând emisiile cu efect de seră cu peste 14.000 de tone. Această greutate se transpune în 180.000 de pasageri a câte 80 de kilograme, ceea ce echivalează cu greutatea a 750 de aeronave A321neo pline, cu 239 de locuri.

„Wizz Air va oferi pregătire digitală comunităţii de piloţi pentru a asigura tranziţia fără obstacole la noul sistem. Data setată ca obiectiv pentru lansare şi retragerea hârtiilor de la bord este sfârşitul acestui an”, susţin reprezentanţii companiei.

Wizz Air, compania aeriană low-cost cu cea mai rapidă creştere din Europa, operează o flotă de 138 de aeronave Airbus A320 şi A321.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati