WonderBaby – Aplicația lansată de doi bucureșteni, care oferă părinților ajutor în creșterea și monitorizarea bebelușilor

Doi părinți din București au lansat platforma WonderBaby – The Pediatrics App, o aplicație mobilă ce monitorizează evoluția copiilor din primele zile de după naștere și păstrează legătura cu medicul pediatru, la orice oră din zi și din noapte.

  • Părinții pot să urmărească mult mai ușor evoluția bebelușului lor, iar medicii pot să aibă la un click distanță toate datele despre istoricul medical al micuților.

Teodora Șaguna (specialist în marketing și e-commerce) și Bogdan Manole (specialist în domeniul echipamentelor medicale) au povestit pentru News București că au identificat o nișă de nevoi din experiența lor de părinți. Astfel, în funcție de nevoile pe care le-au identificat, au început să construiască și să dezvolte aplicația Wonder Baby.

”Am încercat să găsim o nișă care nu era acoperită. Produsul adresează o nevoie concretă. Am pornit de la ideea de monitorizare cu ceea ce faci cu bebelușul”, a explicat Teodora Șaguna.

Aplicația este prima de acest gen creată integral în România, iar dezvoltarea acesteia a durat 2 ani de zile, cu o investiție de peste 200.000 de euro. Ea poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store.

Cu ce e diferită Wonder Baby de alte aplicații pentru bebeluși

”Noi aducem câțiva diferențiatori. Modulul de telemedicină pe care am vrut să îl avem integrat cu medicul pediatru, bucata de dosar medical, acestea aduc o diferențiere în piață și cu adevărat vin în întâmpinarea unei nevoi reale a părinților. Să ai varianta de urgență pe telefon aduce un plus major aplicației”, a completat sursa citată.

Toată aplicația a fost gândită alături de suportul medicilor pediatri, având și o componentă de blog care vine cu sfaturi utile care din punct de vedere tematică și conținut au fost validate medical.

”Ne-am dorit această validare pediatrică pentru ceea ce am lucrat în aplicație. Modulele de monitorizare sunt calibrate la graficele de creștere. Am vrut să oferim mamelor un tool care cu adevărat nu este doar util ci și foarte corect din punct de vedere pediatric, să se poată baza pe el pentru sfaturi pentru monitorizare”, precizează antreprenoarea.

Aplicația oferă acces video sau telefonic la un medic pediatru, la orice oră din zi sau din noapte.

În plus, noua platformă oferă și soluții inteligente pentru monitorizarea greutății sau a temperaturii, parametri importanți în dezvoltarea bebelușilor, conectând aplicația la dispozitive inteligente de tip cântar sau termometru.

Aceste dispozitive pot fi achiziționate de părinți direct din aplicație, din sectiunea Shop și integrate ulterior, via Bluetooth cu aplicația.

”Produsele pe care le vindem în aplicație vin cu integrare Bluetooth, iar informațiile sunt transmise direct aplicației. Acesta este un alt beneficiu principal pe lângă funcția de cântărire a copilului pe care o au absolut toate cântarele”, a explicat Bogdan Manole.

Cum poți apela medicul pediatru prin Wonder Baby

Există două variante prin care părinții pot accesa un medic pediatru. Fie folosesc aplicația full service și atunci apelează medicul direct din aplicație, prin funcția de apel. Părintele introduce câteva date cât să înțeleagă medicul care e problema și în maximum 15 minute este apelat înapoi video sau telefonic pentru o consultație medicală. Medicul accesează tot istoricul din aplicație.

De asemenea, există varianta în care părintele vrea să se ducă fizic la medic și atunci la medicul respectiv îi poate arăta în aplicație toate datele micuțului.

”Un alt avantaj dacă folosești serviciul de telemedicină din aplicație este faptul că în urma controlului doctorul generează un raport medical și trimite și o rețetă care apare în aplicație în format digital pe care o poți folosi pentru medicamente compensate”, explică Bogdan Manole.

De asemenea, prin aplicație se poate ține un jurnal zilnic al evoluției copilului pentru a-i monitoriza creșterea și dezvoltarea, având acces la dosarul medical al bebelușului, iar părinții pot primi remindere pentru medicamente sau vaccin.

Un instrument util și pentru medici

Platforma este gândită să ajute și medicii pediatri să păstreze mai ușor conexiunea cu pacienții lor, să aibă acces la cât mai multe date despre dezvoltarea și sănătatea pacienților, să poată oferi ajutor fără să aibă nevoie de dosare și fișe greu de folosit sau de stocat.

”Medicii vin din sistemul privat, fiind vorba despre o echipă care se dimensionează în funcție de numărul de apeluri. Medicii sunt disponibili on call, în momentul în care un părinte își introduce cererea în aplicație, medicul este alertat și revine cu un apel”, precizează Bogdan, fondatorul Wonder Baby.

Componenta de telemedicină este doar o parte, menționează acesta. Aplicația a fost gândită, e dezvoltată și va fi disponibilă în maximum o lună și medicilor pediatri din toată țara.

”Doctorii pediatri își vor putea face cont în aplicație, își vor putea înrola pacienții, vor putea vedea tot istoricul medical și vor încasa bani pentru consultații prin telemedicină. Doctorului îi este mai ușor să vadă pacientul, să identifice cauza și să vadă istoricul medical. De asemenea, el poate genera și o rețetă prin aplicație”, mai spune sursa citată.

Teodora Șaguna povestește că, pe viitor, o parte importantă a business-ului va fi axată și pe partea de Corporate Social Responsibility (CSR). ”Când am pornit cu aplicația la drum ne-am dorit foarte mult să aducem și componenta de ajutor, de asta am și pus aplicația for free”, menționează ea.

În plus, în primăvară, prin colaborarea cu Melania Medeleanu de la Asociația Zi de Bine, aplicația a fost actualizată nevoilor refugiaților din Ucraina și s-a oferit suport în acest sens.

Aparatură medicală pentru spitalele din București

Acum, fondatorii WonderBaby – The Pediatrics App au ales să doneze secțiilor de pediatrie ale spitalelor din București aparate moderne de monitorizare a greutății bebelușilor.

”Acum când ne-au venit cântarele, mesajul a fost același: ne dorim să ajutăm, să facem mai mult. Secțiile de pediatrie în general sunt echipate prost, au nevoie de echipamente și atunci noi ne-am oferit să ducem aceste cântare din partea noastră care mai departe să poată fi folosite în secțiile spitalelor de stat din București. Inițiativa a fost mai mult decât binevenită”, menționează Teodora.

Primii care au primit donații sunt copiii din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Secția de Oncologie Pediatrică  Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu București, cei de care se ocupa Asociația PAVEL etc.

”Ne bucură să aducem schimbare într-un sistem în care știm că nu se fac investiții. Oamenii nu au fost încântați doar de cântar, dar și de aplicație și de faptul că pot să ofere un instrument util părinților”, a explicat aceasta.

Antreprenorii spun că toată această componentă de CSR va fi parte din strategia de creștere și pe termen lung va fi bine pusă la punct. Momentan, cei doi antreprenori lucrează la un sistem prin care produsele din Shop vor putea fi donate, după utilizare, celor nevoiași.

”De exemplu, cântarul va fi folosit 9-10 luni, poate un an, așa că ne-am gândit la un sistem prin care cei care l-au cumpărat să îl poată dona celor care au nevoie. Astfel, prin aplicație utilizatorul pune comanda de ridicare, prodsul va ajunge la dezinfectare și ulterior se va expedia către cineva care nu-și permite”, a explicat Bogdan.

Aplicația este disponibilă în română, engleză și ucraineană, iar ca planuri de viitor se dorește externalizarea acesteia pentru că este un tool care poate fi ușor de replicat.

Cei doi fondatori își propun un plan pe termen lung de investiții și dezvoltare pentru a adapta constant funcționalitățile, nevoilor părinților români.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati