Diseminarea informației devine o prioritate la nivel central dar și local. Proiectul „Digital OK” va oferi tinerilor din Sectorul 3, până la finalul lunii noiembrie, cunoștințe despre cum să utilizeze uneltele social-media în mod sănătos, cum să discearnă informația de pe internet și să o folosească inteligent, anunță Primăria Sectorului 3 pe site-ul instituției.
Care sunt activitățile propuse de program:
- Activități creative pentru tineri
Copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, vor participa la activități creative pentru dobândirea competențelor necesare obținerii așa numitei stări de bine digitale (digital wellbeing).
- Avantajele inovației tehnologice
Proiectul va cuprinde chestionare de lucru și workshop-uri cu copiii. Prin aceste activități vor fi oferite utilizatorilor metode și instrumente practice prin care să se poată bucura de avantajele inovației tehnologice. În același timp, vor învăța să conștientizeze, să identifice, să controleze și să minimizeze sau chiar să izoleze efectele negative, așa cum sunt descrise cu ajutorul unor noi abordări științifice de graniță, precum antropologia digitală, psihologia internetului sau sociologia tehnologiei.
Conferințele vor fi susținute de Robert Similea, expert în domeniul antropologiei digitale și sociologiei. La final, toți participanții vor primi materiale de informare și diplome de participare.
Cei interesați să participe la activități pot apela numărul de telefon 0730.440.356.
Proiectul „Digital OK în Sectorul 3” este derulat de Asociația Umanitară Tadeu, în parteneriat cu Biserica „Sfântul Dumitru-Poştă”, fiind finanțat de Primăria Sectorului 3 din fonduri nerambursabile de la bugetul local.