Zahărul, cel mai scump aliment al lunii septembrie

Luna septembrie a venit cu scumpiri pentru mai multe categorii de alimente față de luna august iar acest lucru s-a întâmplat ca urmare a cererii mari a populaţiei pentru astfel de produse. Potrivit datelor furnizate de Consiliul Concurenţei, zahărul este alimentul care s-a scumpit cel mai mult în luna septembrie, faţă de luna august, respectiv cu 14%.

Astfel, un kilogram de zahăr a costat, în medie, 3,60 de lei în perioada 1-14 septembrie, faţă de 3,15 lei pe kilogram, cât a fost în august, potrivit antena3.ro.

Interesul pentru acest aliment se explică prin faptul că, în această perioadă, zahărul este la mare căutare pentru gemuri, dulceţuri şi alte conserve dulci pentru iarnă.

Cât a costat un kg de roșii

Pe locul doi în topul scumpirilor se află roşiile, de asemenea folosite pentru conservele de iarnă. Un kilogram de roşii a costat, în medie, în septembrie 5,86 de lei, cu 2,58% mai mult decât în august.

Lămâile, de asemenea, s-au scumpit cu 2,58%, de la 8,25 lei pe kilogram, la 8,46 lei. Creșteri de prețuri au înregistrat și merele 1,72% sau salamul 1,69%.

Cartofii, cea mai mare scădere de preţ

Există și alimente pentru care însă am plătit mai puțin în septembrie. Cartofii au avut cea mai mare scădere de preţ, cu 6,64%. S-au mai ieftinit ceapa cu 5,74%, făina cu 4,74%, mălaiul 2,23% uleiul 0,24%, laptele de vacă 0,30% şi untul 0,07%.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati