Zborul care urma să aducă a opta tranșă de vaccin Pfizer, anulat din cauza vremii

0
98
Unsplash

A opta tranșă de vaccin produs de Pfizer nu a mai ajuns în această dimineață în România. Zborul programat în această dimineață a fost anulat din cauza vremii nefavorabile din Germania.

Din cauza viscolului, avionul nu a mai decolat.

Cîțu: Nu se reprogramează nimeni, sunt doze de rapel

„Dozele respective nu au mai putut ajunge la această oră. S-ar putea să ajungă azi, vedem, ori astăzi, ori mâine.

Am vorbit cu Ministerul Apărării Naționale, să vedem dacă avem noi posibilitatea să aducem noi aceste doze.

A opta tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech, care constă din 163.800 de doze, urma să ajungă luni în România. Erau programate aterizări pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Germania, condiții meteo severe

Germania este puternic afectată de căderi masive de zăpadă și de vânt care ajunge la rafală la 90 de kilometri pe oră.

În aceste condiții au fost afectate curse aeriene dar și circulația feroviară și rutieră. Din cauza ninsorilor abundente şi a furtunilor de zăpadă, Deutsche Bahn a anulat circulaţia trenurilor pe mai multe rute, inclusiv între Berlin şi Hamburg. Traficul feroviar şi cel rutier au fost de asemenea întrerupte în landurile Renania de Nord-Westfalia şi Saxonia Inferioară.

În Germania, serviciile de intervenţie sunt în alertă după ce meteorologii au emis un cod roşu de vreme severă în mai multe regiuni ale ţării. Centrul Germaniei a fost deosebit de afectat de acest episod meteorologic, care nu s-a încheiat deocamdată, au avertizat meteorologii, care spun că stratul de zăpadă va ajunge la 32 de centimetri și că vântul va continua să sufle cu putere, cu 80 – 90 de kilometri pe oră. Meteorologii se aşteaptă la ninsori abundente şi viscol în mai multe regiuni ale ţării. Fenomenul „black ice” („gheaţă neagră”, n.r.) a fost prognozat în landurile Hessa, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat, Saxonia şi Turingia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.