Zboruri de repatriere pentru cetăţeni indieni care lucrau în Ucraina, efectuate sâmbătă de pe Otopeni

Două aeronave care vor efectua zboruri de repatriere pentru cetăţeni indieni, care lucrau în Ucraina în momentul declanşării conflictului militar cu Rusia, vor decola sâmbătă de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, la orele 9:00 şi, respectiv, 12:00, a anunţat, vineri seara, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), potrivit agenției de presă Agerpres.

Cetăţenii indieni sunt transportaţi cu mai multe autocare de la vama Siret şi escortaţi de Poliţia de Frontieră.

„În aeroport, cetăţenii indieni vor avea la dispoziţie un flux special destinat şi o zonă dedicată efectuării controlului de frontieră. Pentru fluidizare, procesarea se va efectua eşalonat, cu cetăţeni aferenţi câte unui autocar”, menţionează CNAB.

Potrivit sursei citate, cursele vor fi operate cu aeronave B787 Dreamliner de compania aeriană Air India, care vor decola cu destinaţie Delhi, respectiv Mumbai. La bordul fiecărei aeronave vor fi îmbarcaţi câte 235 de pasageri.

„Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a luat toate măsurile necesare pentru ca procesarea pasagerilor să se deruleze în cele mai bune condiţii. În acest sens a fost suplimentat personalul propriu din aeroport şi s-a solicitat suplimentarea personalului de handling şi de control. Precizăm că orele de decolare pot suferi modificări. Menţionăm că procesarea celorlalţi pasageri nu va fi afectată de această situaţie specială”, dă asigurări CNAB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati