Zeci de liceeni din București au adunat bani pentru construirea primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

Zeci de liceeni din București s-au mobilizat și au vândut produse realizate de ei, strângând astfel bani pentru construirea primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, scrie Ziare.com.

Ținerii de la Colegiul Matei Basarab din București au luat totul că pe o provocare. Bugetul ideii lor a fost de 100 de euro și în 24 de ore au făcut profit de 350 de euro, transmite TVR.

„Am decis să facem tricouri cu imprimeuri modern art. Am reușit să facem 20 de tricouri. Le-am vândut pe toate și am avut și câteva precomenzi. Publicul țintă a fost format din adolecenti, pentru că majoritatea poartă. Am ales zonă Piață Romană”, relatează Letiția.

Și nu numai elevii de la Matei Basarab au strâns bani. În total, 36 s-au întrecut în idei de afaceri și au reușit să adune aproximativ 2.000 de euro.

Alți elevi s-au gândit să facă brățări cu diverse mesaje. „După cele două zile de vânzări, am reușit să strângem 2.050 de lei. Oricât de mic ai fi, poți să ajuți să construiești ceva foarte mare care să ajute o mulțime de oameni”, a spus un alt elev.

Proiectul a fost coordonat de reprezentanții unei facultăți private de antreprenoriat.

„Am atras un anumit tip de public licean. Sunt acei tineri care în vacanță de vară nu vor să stea neapărat degeaba. Sunt acei tineri care vor să își între în ritm că se apropie începerea școlii”, a spus reprezentantul facultății.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati