Zeci de medici rezidenţi vor primi locuinţe în incinta spitalului Colentina

În următoarea ședință de Consiliu Local al Primăriei Sectorului 2 se aprobă ordinea pentru repartizarea locuințelor din incinta Spitalului Colentina, pentru tineri medici rezidenţi. Sunt acordate 64 de locuințe, iar contestațiile se pot depune timp de 7 zile de la afișarea listelor, potrivit Buletin de Bucuresti.

Au fost analizate cererile formulate de rezidenți până în data de 31 decembrie 2023 – „în cursul lunilor ianuarie-martie anul curent, DGAPI Sector 2 nu a transmis spre reglementare nicio locuinţă disponibilă”, se arată în referatul de aprobare anexat hotărârii. Din cele 78 de dosare depuse, au fost admise 64, 14 solicitanți terminând, între timp, rezidențiatul.

Au fost acordate locuințe pentru 64 medici rezidenți – 48 au fost incluși la locuințe cu o cameră și 16 la locuințe cu două camere: cei căsătoriți sau cu probleme de sănătate la două camere, cei necăsătoriți la o cameră.

Criteriile după care s-au acordat punctajele sunt criteriile aprobate prin Hotărârea Consiliului Local Sector 2 nr. 36/23.03.2017. Una dintre condiții este ca cei care primesc o astfel de locuință să aibă până în 35 de ani.

În incinta Spitalului Colentina din bd. Stefan cel Mare nr. 21 – actual Ştefan cel Mare nr. 19B – au fost construite 100 de locuinţe pentru medicii rezidenţi: 50 de garsoniere şi 50 de apartamente cu 2 camere. Acestea au fost  date în folosinţă în anul 2007 și se află în administrarea DGAPI Sector 2.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati