Zeci de mii de bucureșteni nu au apă caldă de câteva zile/RADET: De joi seară nu vor mai fi probleme

Bucureștenii din mai multe zone din Sectoarele 1,2 și 3 nu au apă caldă de câteva zile. Este vorba despre zeci de mii de clienți RADET din cartierele Lacul Tei, Calea Moșilor, Colentina, Parcul Circului, Dristor, Titan. Când se vor remedia problemele?

Zecilor de clienți RADET din sectoarele 1,2 și 3 li se adaugă locuitorii din cartierul Aviației care nu au apă caldă în mod constant de peste două luni. Oamenii spun că se spală cu apă încălzită la aragaz, ca în vremea comunismului, și cer autorităților să rezolve problema.

Contactat de HotNews.ro, Alex Burghiu, administratorul special al RADET a declarat că problemele din Sectoarele 2 și 3 se vor rezolva până joi seară.

“Am finalizat lucrările la Magistrala 2, care alimentează cele două sectoare, iar acum revenim la circuitul normal. Ca să facem trecerea a fost nevoie să întrerupem furnizarea”, a explicat acesta. Problemele din Aviație se vor rezolva până pe 15 noiembrie, spune Burghiu, fiind vorba despre o altă lucrare.

În ceea ce privește întrebarea care îi macină pe mulți bucureșteni, dacă să renunțe la RADET și să găsească altă sursă de apă caldă/căldură, Burghiu spune că vor mai fi avarii, dar nu probleme majore. 

„Mă întreabă lumea dacă vor mai fi avarii. Avem un sistem de 53 de ani, care trebuia înlocuit începând cu 1990. Nu s-a făcut acest lucru. Abia acum am început această campanie amplă de reparații, modernizări, înlocuiri. Vor mai exista avarii dar le vom remedia în maxim 48 de ore”, spune Burghiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati