Zeci de mii de părinți, copii, bunici și pasionați ai transportului public au participat la Săptămâna Europeană a Mobilității 2024 organizată de TPBI

Zeci de mii de persoane, părinți, copii, bunici și pasionați ai transportului public au participat la activitățile organizate de TPBI în Săptămâna Europeană a Mobilității 2024, iar numai duminică, 22 septembrie, mii de persoane, de toate vârstele, au vizitat vehiculele expuse în trei puncte din Capitală de TPBI și partenerii săi.
  • În Parcul Regele Mihai I (intrarea din Piața Charles de Gaulle), STB SA, cel mai important operator de transport din regiunea București-Ilfov, a expus două troleibuze istorice (Rocar 412EA şi Rocar 812EA), fiind prezentate și alte soluții de mobilitate, dar și activități interactive educative ale reprezentanților Poliției Rutiere și Jandarmeriei Române. Cei prezenți s-au putut plimba cu trotineta sau cu bicicleta și au admirat câinii dresați, precum și caii împodobiți ai jandarmilor călare.
Un mare succes l-au avut autobuzele de pe mai multe linii care i-au purtat pe cei interesați către puncte istorice și de agrement din București și Județul Ilfov.
  • De la intrarea în Parcul Regele Mihai I au funcționat: linia 701, către Palatul Brâncovenesc (cu autobuze electrice Karsan e-ATA 12m); linia 702, pe ruta Parcul Regele Mihai I – Piscu Muzeul Atelier (cu autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid); linia 703: Parcul Regele Mihai I – Mănăstirea Pasărea (cu autobuze VDL Berkhof Ambassador); linia 704: Parcul Regele Mihai I – Mănăstirea Sitaru (cu autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid). Linia 700, cu autobuze electrice ZTE Granton a asigurat legătura cu Gara de Nord.
În această zonă au fost organizate două expoziții, una cu implicarea partenerilor CFR, Autoritatea pentru Reformă Feroviară și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, iar cealaltă cu colaborarea STB SA.

Salonul regal din Gara de Nord, deschis la cererea publicului

  • În Gara de Nord, Salonul regal a fost deschis la cererea publicului, între orele 10:00 – 14.00. Aici, au putut fi vizitate, pe lângă Salon, care este un element istoric în sine, o expoziție tematică specifică transportului pe șine.
De asemenea, Muzeul CFR a fost deschis publicului larg, iar la linia 13 au fost expuse trenul Alstom Coradia, cea mai nouă și modernă achiziție și Locomotiva LEMA modernizată.
  • Trenul Prezidențial, expus la linia 14, s-a bucurat și el de foarte multă atenție din partea publicului.
De la linia 12 au plecat primele curse demonstrative ale Trenului Metropolitan, pe relația Gara de Nord – Gara Obor (patru plecări de la Gara de Nord și patru plecări de la Gara Obor). Tot la Gară, au fost expuse parcaje supraetajate și rastele pentru biciclete, ca o manifestare a inter-modalității în transportul public de călători.
  • În imediata apropiere a acestei Gări istorice, pe Bd. I. Ghe. Duca, STB SA a expus trei tramvaie de epocă (Thomson, tip P și Simmering), acestea fiind deliciul celor mici, care se bucurau când trageau clopoțelul vechi de avertizare al vehiculelor.
  • Din aceeași stație, patru tramvaie au circulat pe două trasee speciale, asigurând legătura între Gara de Nord și Depoul Victoria, precum și între Gara de Nord și Gara Obor.
Astfel, pe linia 58 (Gara de Nord — Gara Obor) vor circula tramvaiele Tatra T4R, iar tramvaiele Rathgeber și EP/V3A, pe linia 59 (Gara de Nord — Depoul Victoria). Tot de aici vor pleca troleibuzele Ikarus 415T pe linia 75 (Gara de Nord — Depoul Vatra Luminoasă), marcând 75 de ani de la prima linie de troleibuz din Capitală.
  • TPBI mulțumește tuturor celor care au venit să viziteze spațiile amenajate pentru interesul deosebit pe care îl au față de transportul public, precum și tuturor partenerilor săi, în special Primăriei Capitalei și Consiliului Județean Ilfov, care au făcut posibilă această campanie inițiată de Comisia Europeană.
Sursa foto: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – TPBI / Facebook

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati