Zeci de oameni au avut nevoie de asistenţă medicală după ce li s-a făcut rău în spaţii publice

0
284
Foto: Facebook/ IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Zeci de persoane din zonele Bucureşti-Ilfov au avut nevoie de ambulanţă după ce li s-a făcut rău în timp ce se aflau în spaţii publice, a declarat, pentru News.ro, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu. În mai multe cazuri persoanele au prezentat simptome de leşin în contextul temperaturilor ridicate înregistrate în această perioadă, arată sursa citată.

  • „De dimineaţă de la ora 7:00 şi până la ora 15:00 s-au înregistrat 577 de solicitări, luni. Dintre acestea, 350 de solicitări au fost pentru urgenţe de Cod roşu, respectiv cazuri foarte grave, şi de Cod galben, cazuri grave. Comparativ cu ziua de ieri, creşterea la numărul total de solicitări este cu 4,38%, iar în ceea ce priveşte urgenţele, creşterea este de 9,72%. Au fost şi 38 de persoane care se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă, 15 dintre ele prezentând senzaţie de pierdere a stării de conştienţă, respectiv lipotimii, iar o persoană a căzut, şi-a pierdut starea de conştienţă pentru puţin timp”, a declarat Alis Grasu, potrivit news.ro.
Medicul a recomandat evitarea expunerea voluntară la soare, plimbările lungi şi sportul în intervalul 11:00 – 18:00.
De asemenea, se recomandă haine din fibre naturale, de culoare deschisă şi acoperirea capului.

Ce alimente trebuie evitate în această perioadă

Potrivit medicului, în ceea ce priveşte alimentaţia, trebuie evitat consumul excesiv de proteine sau lipide, dar şi consumul de alcool, cafeină şi băuturi dulci, care accentuează deshidratarea.
De asemenea, persoanele vulnerabile – sugari, copii mici, vârstnici, persoane cu boli cronice – trebuie în mod deosebit să evite expunerea la soare şi trebuie hidrataţi la timp şi ţinuţi în încăperi corect ventilate.
Persoanele cu boli cronice trebuie să-şi ia la timp medicaţia şi să alterneze perioadele de stat în soare cu cele în care se adăpostesc la umbră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.