Zeci de participanți la evenimentul ”Vâslește astăzi pentru mine, ca mâine să vâslim împreună” în sprijinul incluziunii persoanelor cu hemofilie

Zeci de persoane au participat la evenimentul „Vâslește astăzi pentru mine, ca mâine să vâslim împreună”, parte din proiectul Ilfov pentru Hemofilie: Unire pentru sănătate și speranță.

Scopul evenimentului a fost incluziunea persoanelor afectate de hemofilie în comunitate și, totodată, susținerea sprijinului social și medical acordat celor care suferă de această afecțiune.

Participanții s-au implicat în activitatea simbolică – au vâslit pe lacul Mogoșoaia – în semn de susținere pentru pacienți.

Foto: Facebook / Asociatia Romana de Hemofilie

Au fost distribuite materiale informative pentru a susține campania de informare și conștientizare, iar, la final, cei prezenți au primit tricouri, șepci și alte materiale promoționale pentru implicarea lor.

“Pentru mine și fiii mei, această zi a însemnat foarte mult. Am avut ocazia să ne conectăm într-un mod unic, într-un mediu diferit, vâslind împreună și lucrând ca o echipă. A fost o experiență magică pentru noi, iar implicarea comunității, inclusiv a celor care nu au hemofilie, a făcut totul și mai special. Discuțiile avute cu domnul primar Florin Covaci, deputata Mara Mareș și medicii Gabriel Stan și Jugunaru Victor mi-au oferit noi perspective și încrederea că sunteți alături de familiile afectate de hemofilie, prin sprijin concret și deschidere.” – Dr. Ștefan Leu, tatăl a doi copii bolnavi de hemofilie severă tip A.

Evenimentul s-a desfășurat duminică, 15 septembrie 2024, în Parcul Mogoșoaia.

Consiliul Județean Ilfov continuă să se implice activ în proiecte care vizează sănătatea și bunăstarea cetățenilor, susținând accesul la servicii medicale și sociale pentru persoanele afectate de boli rare, precum hemofilia.

Foto: Facebook / Asociatia Romana de Hemofilie

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati