Zeci de percheziții DNA la Casa de Comerț Unirea, companie înființată de Ministerul Agriculturii / Procurorii vizează un prejudiciu de peste 40 de milioane de lei

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, miercuri, câteva zeci de percheziţii în Capitală şi în mai multe judeţe din ţară în legătură cu activitatea Casei de comerţ Unirea, instituţie aflată în subordinea Ministerului Agriculturii.

Astfel, au loc 60 de percheziţii la persoane din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Giurgiu, Constanţa, Iaşi, Timiş, Caraş-Severin, Cluj, Bihor, Maramureş şi Arad într-un dosar în care se investighează infracţiuni de abuz în serviciu în perioada 2023 – 2024.

Sursele judiciare au precizat pentru Agerpres că prejudiciul în acest caz se ridică la suma de 40 de milioane de lei.

DNA a transmis, printr-un comunicat de presă de joi, că are o anchetă în curs privind infracțiuni asimilate faptelor de corupție în perioada 2023-2024.

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

  • Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, în perioada 2023-2024.

În cursul zilei de 09 octombrie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 60 de locații situate pe raza municipiului București și a 12 județe (Ilfov, Ialomița, Prahova, Giurgiu, Constanța, Iași, Timiș, Caraș Severin, Cluj, Bihor, Maramureș, Arad), reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile sau punctele de lucru ale unor societăți comerciale.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție, Direcției Generale Antifraudă Fiscală și Brigăzii Speciale de Intervenție Jandarmi din județele menționate anterior.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, transmite DNA.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati