Zeci de persoane cu certificat de nevăzător au permise auto valabile: Prefect: ”Sunt şi persoane cu astfel de indemnizaţii de handicap care conduc”

0
385
pixabay

Zeci de persoane din Olt, care deţin certificate de handicap vizual de gradul I sau II, au permise de conducere valabile.

Un număr de 78 de persoane din judeţul Olt încadrate în grad de handicap grav sau accentuat din cauza unor deficienţe de vedere deţin permise de conducere auto valabile, a declarat, joi, prefectul Mario De Mezzo, care a menţionat că informaţiile vor fi transmise Inspectoratului de Poliţie Judeţean pentru a efectua verificări, anunță Agerpres.

Prefectul a precizat că situaţia privind persoanele cu handicap de vedere care deţin permise de conducere auto a reieşit în urma informaţiilor transmise de DGASPC Olt şi de Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculări Autovehicule.

„Sigur, în cazul unora este doar lipsa de preocupare pentru acest subiect. Dar am primit sesizări şi informaţii clare că sunt şi persoane cu astfel de indemnizaţii de handicap care conduc. Problema pleacă de la o procedură disfuncţională. Medicii de familie sau specialiştii (oftalmologi) sunt cei care trebuie să anunţe Poliţia rutieră, nu comisia care acordă gradul de handicap. Din datele coroborate de la DGASPC, cu situaţia indemnizaţiilor de handicap pentru nevăzători, colegii de la Serviciul permise au verificat CNP-urile în baza de date cu permise şi au extras această evidenţă”, a spus Mario De Mezzo.

El a adăugat că situaţia va fi actualizată şi datele vor fi transmise trimestrial IPJ Olt pentru verificări.

„Vom înainta aceste date către IPJ, cu două solicitări: să verifice individual această situaţie, fiecare caz în parte şi să ia măsurile legale care se impun. Sunt două feluri de măsuri: pentru cazurile în care persoanele sunt nevăzătoare şi nu a fost solicitată anularea permisului de conducere – să procedeze la anularea acestora, dar pentru cazurile în care oamenii respectivi chiar conduc, adică nu au probleme de vedere atât de grave, dar primesc indemnizaţie, lucrurile se complică. În plus, am stabilit cu colegii din prefectură să facem acest demers în fiecare trimestru – să solicităm de la DGASPC situaţia actualizată a persoanelor care primesc indemnizaţii de handicap grav sau accentuat pentru probleme de vedere şi să le înaintăm către IPJ pentru verificări şi măsuri”, a afirmat prefectul Mario De Mezzo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.