Zeci de proprietari din București au rămas și fără case și fără bani, pentru Centura Capitalei

Revoltă a proprietarilor din București care au fost obligaţi să renunţe la case şi terenuri pentru a face loc noii centuri a Capitalei. De trei ani, oamenii aşteaptă încă să primească despăgubiri.

Aproape 100 de persoane rămase au rămas fără case și fără bani, iar Compania Naţională de Autostrazi anunţă că abia acum face demersuri pentru ca actele să fie puse la punct, scrie antena3.

CNAIR îi consideră expropriaţi în acte, dar nu le-a dat niciun ban. Asta în timp ce o parte din locuinţele de la intersecţia Centurii Capitalei cu Şoseaua Olteniţa au fost dărmâte deja, scrie sursa citată.

Contactată de jurnaliști, Compania de Drumuri transmite că are de făcut 98 de exproprieri în acea zonă.
”Pentru 47 dintre proprietari, CNAIR susţine că abia acum elaborează un proiect de HG prin care să modifice o anexă privind exproprierile, încât oamenii să primească banii. Iar pentru alţi 52 de proprietari, CNAIR susţine că face demersuri ca CEC Bank să le pună banii în conturi”, precizează reprezentanții instituției.

În acea zonă eliberată de proprietari ar trebui să se construiască Pasajul Olteniţei, iar şoseaua de centură să fie extinsă la patru benzi.

Reamintim că proiectarea și execuția nodului rutier sub formă de giratoriu suspendat la intersecția Centura de Sud a Capitalei cu Șoseaua Olteniței a fost atribuită ITINERA SPA, câștigătoarea licitației pentru circa 35,5 milioane de euro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati