Zeci de șoferi care transportă persoane în regim taxi, verificați de polițiștii locali din București

Zeci de conducători auto au fost verificaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de inspectorii D.G.P.L.C.M.B. cu privire la respectarea legii privind transportul de persoane în regim taxi.

Acţiunile de control ale poliţiştilor locali s-au desfăşurat în zona autogărilor Obor şi Militari şi au vizat verificarea documentelor necesare desfășurării activității de taxi și modul în care conducătorii auto prestează acest tip de serviciu public.

În decurs de două zile, inspectorii Direcţiei Control din cadrul D.G.P.L.C.M.B., împreună cu agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, au efectuat 37 de controale şi au întocmit 31 de procese verbale de inspecţie.

În urma neregulilor constatate – lipsa autorizaţiei, neafișarea tarifului la bordul autovehiculului sau neprezentarea la control a documentelor necesare desfăşurării activităţii de transport persoane în regim taxi – inspectorii Poliţiei Locale Bucureşti au aplicat şase sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 17.500 de lei.

În plus, într-un caz, a fost aplicată şi măsura complementară de suspendare a dreptului de conducere a unui autovehicul prin reţinerea certificatului şi a plăcuţelor de înmatriculare. În alte cinci situaţii, au fost întocmite adrese către autorităţile de autorizare în vederea reţinerii autorizaţiilor taxi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati