Zeci de taximetriști din București, amendați în ultima zi din 2022 pentru nereguli

Zeci de conducători auto au fost verificaţi, în ultima zi a anului trecut, în Capitală, de polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. cu privire la respectarea legii taximetriei. Valoarea amenzilor a fost de aproape 35.000 de lei

Acţiunile de control ale Poliției Locale a Municipiului București s-au desfăşurat în apropierea unor mari centre comerciale și în zona Centrului Istoric al Capitalei. În urma activităților desfășurate – la care au participat polițiști locali ai Serviciilor Circulație Rutieră și  Control Transporturi Utilități Publice – a fost verificată activitatea a 33 de șoferi ce efectuau transport de persoane în regim taxi. Pe lângă negocierea tarifului, polițiștii locali au constatat și abateri precum lipsa atestatului taxi, lipsa documentelor necesare efectuării activității de taximetrie, nerespectarea regulilor privitoare la fumat în interiorul mașinii ori lipsa stației de emisie – recepție. Pentru toate aceste nereguli, polițiștii locali au aplicat amenzi totale de 34.000 de lei și au dispus reținerea a cinci autorizații de taximetrie. Într-un alt caz, polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au solicitat unei alte autorități emitente anularea autorizației taxi. 

Poliția Locală a Municipiului București va continua acțiunile de prevenție și combatere a neregulilor din domeniul taximetriei astfel încât cetățenii care folosesc acest mod de deplasare să poată beneficia de servicii de calitate. 

D.G.P.L.C.M.B. îi îndeamnă pe bucureșteni să refuze achitarea contravalorii unei curse care nu este înregistrată pe aparatul de taxat și pentru care nu este eliberat bon fiscal. Mai mult, cei ce apelează la servicii de taximetrie sunt sfătuiți să nu negocieze tarifele și să nu accepte prețuri impuse. 

Pentru semnalarea unor astfel de practici, D.G.P.L.C.M.B. pune la dispoziție numărul de dispecerat – 021.9752 – disponibil permanent.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati